Cuijk beweegt

Het project Cuijk Beweegt is een programma in de gemeente Cuijk voor jong en oud. Momenteel richten wij ons vooral op de gezondheid en sport bij jongeren tussen vier en dertien jaar. Het project omvat verschillende activiteiten en programma’s en deze zijn onder te verdelen in vier categorieën:

  1. Bewegingsonderwijs
  2. Leefstijl
  3. Verenigingen
  4. Wijkgerichte activiteiten
  5. Uniek sporten

Op dit moment bestaat het team uit vier combinatiefunctionarissen. Loes, Wim, Floor en Osama. Loes, Wim en Floor zijn voor het grootste deel actief op alle basisscholen in de gemeente en verzorgen daar de gymlessen. Ook begeleiden zij beweegteams van de Hogeschool Arnhem Nijmegen bij het geven van de sportlessen. Er is een speciaal vakwerkplan ontwikkeld waarin al deze lessen zijn uitgewerkt en alle beweegthema’s aan bod komen. Dit plan is geschikt voor alle kinderen van groep drie tot en met acht en is uitgewerkt op verschillende niveaus, zodat alle leerlingen op hun eigen niveau kunnen bewegen. Osama is momenteel erg actief binnen de wijken en zet hier vooral projecten op om de kinderen na schooltijd lekker te laten bewegen.

De combinatiefunctionarissen werken veel samen met de JOGG regisseur om ook een gezonde leefstijl aan bod te laten komen in Cuijk en de kerkdorpen. Zo proberen ze samen van Cuijk een nog gezondere en sportievere gemeente te maken.

Ben je nieuwsgierig geworden naar alles wat ze doen? Bekijk dan de vijf verschillende categorieën.

Voor vragen kun je contact opnemen met de combinatiefunctionarissen: info@cuijkbeweegt.nl.