Initiatieven van inwoners

Inwoners van de gemeente Cuijk organiseren zelf duurzame initiatieven. Ontdek hier welke initiatieven er al zijn.

Cuijks Energie Collectief

Energie besparen doen we samen in Cuijk

Een groep van betrokken inwoners en vertegenwoordigers van lokale bedrijven en organisaties hebben samen met de gemeente het initiatief genomen tot de oprichting van een Energiecoöperatie in de gemeente Cuijk. Een energiecoöperatie is een interessante organisatievorm voor burgers en bedrijven om gezamenlijk energie (en dus ook kosten) te besparen en te investeren in duurzame energie, zeker met het oog op het nieuwe Energieakkoord.

Meer informatie is te vinden op de website www.cuijksenergiecollectief.nl.

Logo Cuijks Energie Collectief

Buurkracht Cuijk

Buurkracht Cuijk brengt mensen bij elkaar om samen energie te besparen. Dit gebeurt op initiatief van diverse netwerkbedrijven, die eigendom zijn van provincies en gemeenten. Veel mensen willen hun energieverbruik aanpakken, alleen komt het er vaak niet van. Samen energie besparen met je buren en Buurkracht is voordeliger, makkelijker, leuker en slimmer.

Buurkracht is de kracht die jij en je buren samen hebben. De kracht om samen de buurt mooier, beter, groener, veiliger of gezelliger te maken. Lees wat anderen er al mee bereikten en ontdek vooral je eigen buurkracht! Kijk of er bij jou al een Buurkrachtinitiatief in de buurt is.

Logo Buurkracht