Te koop: horecakavel aan Heeswijkse Plas Cuijk (erfpacht ook mogelijk)

Hier vindt u meer informatie over de beschikbare horecakavel aan de Heeswijkse Plas (watersport- en recreatieparadijs de Kraaijenbergse Plassen) in Cuijk. De vanaf-vraagprijs voor de kavel bedraagt € 75.000,00 exclusief BTW. Eventueel kan (een deel van) het omliggende strand met ligweide worden gehuurd, inclusief de verplichting tot beheer en onderhoud. Behalve koop is ook een erfpachtconstructie mogelijk.

Hebt u interesse in de kavel?

Of hebt u vragen naar aanleiding van onderstaande toelichting en informatie? Neem dan contact op met de heer Kees Peters, Werkorganisatie CGM (gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert), email: kees.peters@cgm.nl of telefoon 0485-396798.

Kraaijenbergse Plassen en Heeswijkse Plas

Watersport- en recreatieparadijs

Door de rijke natuur is de Kraaijenbergse Plassen een perfecte plek voor een wandel- of fietstocht. Met 15,5 km aan wandel- en fietsroutes zijn er genoeg mogelijkheden om een mooie route uit te stippelen in en om het gebied van de Kraaijenbergse Plassen. Hierbij kunnen toeristen gebruik maken van het bestaande knooppuntennetwerk.

Strandrecreatie

De Kraaijenbergse Plassen bestaan uit meerdere plassen die zich uitstekend lenen om te recreëren. Bij Plas 2, 3, 4 en 9 zijn speciale recreatiestranden aangelegd (bij plassen 2, 3 en 9 zijn dit zandstranden). Plas 3 is vooral voor de sportieve recreanten interessant. Verder zijn ook plassen 1, 7 en 8 beschikbaar gesteld voor recreatie. In en op alle plassen, met uitzondering van Plas 5, is het toegestaan om te zwemmen, windsurfen, zeilen en duiken.

Heeswijkse Plas (plas 9)

De Heeswijkse Plas heeft het nieuwste recreatiestrand van het gebied. Met een parkeerplaats voor zo'n 60 auto's en een fietsenstalling zijn er voldoende parkeermogelijkheden voor de bezoekers van het 400 meter lange strand. In het zwemseizoen worden hier mobiele toiletten bij geplaatst en een drijflijn in het water markeert de zwemzone. Er staan meerdere bomen die schaduwplekken creëren. Op drie kilometer van het recreatiestrand bevindt zich een supermarkt. Voorzieningen bij de Heeswijkse Plas:

  • Grasstrand - met zandstrook
  • Drijflijn - 1,5 meter
  • Afvalbakken
  • Picknicktafels
  • Mobiele toiletten (alleen aanwezig tijdens zwemseizoen)
  • Fietsenstalling
  • Gratis parkeren
  • Schaduw; d.m.v. enkele bomen op het strand

Watersport

Met zijn 475 hectare (!) aan water leent de Kraaijenbergse Plassen zich zeer goed voor watersport. Want of watersportliefhebbers nu graag per boot het water op gaan, graag peddelen in een roeiboot of kano, of liever surfen of duiken: het is allemaal mogelijk in dit prachtige natuur- en recreatiegebied. Voor botenbezitters zijn er ook verschillende aanlegplaatsen en jachthavens beschikbaar.

Ontwikkelingen

In het Kraaijenbergse Plassengebied is de laatste fase van de zandwinning afgesloten. Hiermee is een reeks van plassen met een totale oppervlakte van circa 475 hectare ontstaan. In samenhang met gemeentelijk en provinciaal beleid is gekozen voor een toeristisch recreatieve ontwikkeling in het gebied plaatselijk bekend als Dommelsvoort. Met de ontwikkeling van Dommelsvoort worden recreatieactiviteiten ontwikkeld die zijn gericht op verblijfs- en dagrecreatie met als thema “gezonde ontspanning in de natuur en nabij en water”. Meer informatie over het gebied de Kraaijenbergse Plassen vindt u op www.kraaijenbergseplassen.nl.