Projecten

Tegengaan wateroverlast

Op 30 mei 2016 viel er extreem veel regen in grote delen van de gemeente Cuijk. Hierdoor ontstond op verschillende plaatsen wateroverlast. De gemeente Cuijk treft maatregelen om wateroverlast in de toekomst te beperken en is het project “Tegengaan wateroverlast” gestart.

Herinrichting Katwijkseweg en omgeving

In het najaar van 2017 wordt gewerkt aan de herinrichting van de Katwijkseweg. Deze weg wordt vanaf de Beersebaan tot aan de Galberg opnieuw ingericht.

De Valuwe

Het betreft de revitalisering van de wijk De Valuwe in Cuijk-Noord. In opdracht van de gemeente Cuijk en woningcorporatie Mooiland is er een stedenbouwkundig plan opgesteld.

De Verborgen Raamvallei

Tussen Cuijk, Grave en Mill ligt het prachtige gebied "De verborgen Raamvallei". Een plek met een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Met waardevolle cultuurhistorische objecten, kastelen en landgoederen.

Herinrichting centrum Cuijk - Grotestraat

Het centrum van Cuijk wordt opnieuw ingericht. De herinrichting van het centrum van Cuijk is een meerjarenplan.

Nieuwbouwprojecten

Wonen in Cuijk is aangenaam en plezierig. In diverse wijken en dorpen van de gemeente Cuijk wordt hard gewerkt aan bouwprojecten, zodat ook u in deze mooie Brabantse plaats kunt wonen.

Projecten centrum Cuijk

In het centrum van Cuijk bruist het van de bouwactiviteiten. Een aantal projecten is al voor een deel gerealiseerd, terwijl diverse plannen voor de toekomst in voorbereiding zijn.

MaasWaalpad (snelfietsroute)

De aan te leggen snelfietsroute Cuijk-Mook-Nijmegen 'MaasWaalpad' wordt onderdeel van een netwerk van snelfietsroutes die worden gerealiseerd in de regio.

Verbetering van de Maaslijn

De provincies Limburg, Noord-Brabant en Gelderland besloten in 2016 om samen met spoorbeheerder ProRail de Maaslijn te verbeteren. De Maaslijn is de spoorlijn tussen Nijmegen en Roermond.