Evenement organiseren

Direct regelen

Wilt u een evenement organiseren, dan heeft u in principe een vergunning nodig. Voor bepaalde kleinschalige evenementen is een melding echter voldoende. Voorbeelden van evenementen zijn een vlooienmarkt, festival, optocht, buurtfeest, sponsorloop of een ballonnenwedstrijd.

Wilt u weten of u een vergunning nodig heeft voor uw evenement of dat een melding volstaat? Dan kunt u contact opnemen met het team Ruimte via ruimte@cgm.nl. Hiermee krijgt u een maatwerkadvies over alle vergunningen, ontheffingen en meldingen die u moet aanvragen/doen voor het organiseren van uw evenement.

Let op: aanvraag circus

De gemeente Cuijk hanteert een apart beleid voor de aanvraag van speelvergunningen voor circussen. Neem voor meer informatie hierover contact op met team ruimte via 0485-396600 of ruimte@cgm.nl.

Evenementenvergunning aanvragen of -melding doen

Zodra duidelijk is wat u voor uw evenement moet indienen of aanvragen dan kunt via het digitale formulier evenementenvergunning de vergunning aanvragen of de melding doen. Voor een vergunning of een melding wordt hetzelfde formulier gebruikt. De bijlagen kunt u ook digitaal versturen. Als u er honderd procent zeker van bent welke vergunningen, ontheffingen of melding u nodig heeft, dan kunt u ook direct het online formulier invullen.

Om de aanvraag of melding voor uw evenement digitaal in te dienen, heeft u een DigiD nodig. 

DigiD gebruikt u voor het regelen van een evenementenvergunning of melding als privépersoon. Uw naam als organisator komt dan op het formulier te staan. Dit betekent dat u onder meer aansprakelijk bent voor de legeskosten en voor eventuele schade die kan worden veroorzaakt door het evenement.

Indieningstermijnen

Wij vragen u om uw evenement zo vroeg mogelijk te melden of een vergunning aan te vragen. Afhankelijk van de grootte van uw evenement varieert de aanvraagtermijn tot zestien weken voor de start van het evenement. Als uw melding of aanvraag niet op tijd wordt ingediend, loopt u het risico dat we uw melding of aanvraag niet meer in behandeling kunnen nemen en uw evenement niet kan plaatsvinden.

Vragen

Heeft u vragen over het online aanvragen of melden van evenementen? Neem contact op met afdeling Ruimte via telefoonnummer 0485 -396600 of stuur een e-mail naar ruimte@cgm.nl.

Bezwaar maken

Bent u het niet eens met een beslissing van de gemeente? Dan kunt u hier bezwaar tegen maken. Meer informatie hierover vindt u onder bezwaar maken tegen een beslissing van de gemeente.