Kentekenregistratie ontheffing centrumgebied Cuijk

Afspraak maken

Bereikbaar voor motorvoertuigen

Het centrumgebied, Grotestraat ter hoogte van Deken van den Ackerhof (locatie 1) en Kerkstraat (locatie 2), is doordeweeks van 6:00 tot 17:00 uur, zaterdag van 6:00 tot 14:00 uur en zondag van 6:00 tot 12:00 uur bereikbaar voor bewoners, bezoekers, leveranciers en ondernemers.

Afgesloten voor motorvoertuigen

Het centrum zal worden afgesloten voor motorvoertuigen door middel van verzinkbare palen (bollards) op onderstaande tijden.

 • Maandag tot en met vrijdag van 17.00 uur tot de volgende dag 06.00 uur
 • Zaterdag van 14.00 uur tot zondag 06.00 uur
 • Zondag van 12.00 uur tot maandag 06.00 uur

Ontheffing ondernemers en bewoners Grotestraat

In verband met de bovenstaande afsluiting is het mogelijk om een ontheffing aan te vragen. Een ontheffing aanvragen is alleen mogelijk als u woonachtig bent in de Grotestraat te Cuijk of uw onderneming gevestigd is in de Grotestraat te Cuijk. In dat geval kunt u een parkeerontheffing aanvragen waarmee u langer dan twee uur in de blauwe zone mag parkeren. Hiermee krijgt u ook toegang door middel van kentekenregistratie.

Let op: Er worden maximaal vijf ontheffingen per adres verleend. Voor elke kaart (ontheffing) moet apart een aanvraag worden gedaan. De gemeente verleent alleen ontheffingen voor personenauto’s, niet voor vrachtwagens, campers of aanhangers.

Kentekenregistratie leveranciers

Het bevoorraden van winkels dient bij voorkeur plaats te vinden buiten de gestelde venstertijden. Voor bevoorrading van winkels binnen de venstertijden kunnen ook leveranciers een ontheffing aanvragen. Voor het aanvragen van een kentekenregistratie ontheffing voor leverancier zijn geen kosten verbonden.

Voorwaarden

 • Uw onderneming bevindt zich in het centrumgebied
 • Het kenteken van het voertuig waarvoor u een ontheffing aanvraagt, staat op uw naam of op naam van uw onderneming
 • Uw onderneming is in het handelsregister KVK geregistreerd op een adres in de gemeente Cuijk. U kunt het KVK-nummer vinden op www.kvk.nl/zoeken
 • De ontheffing geldt alleen voor toegang tot het centrumgebied, de blauwe zone blijft gehandhaafd.

De aanvraag tot ontheffing dient u in bij de gemeente. De gemeente beoordeelt uw aanvraag en verstrekt de ontheffing als uw aanvraag wordt goedgekeurd. Een aanvraag voor een ontheffing wordt binnen vier weken afgehandeld

Aanvragen

De kentekenregistratie voor ontheffingen voor 2021 kunnen online worden aangevraagd.

Ondernemers

Leveranciers

Kosten

Kosten nieuwe registratie 2021

Per aangevraagde kaart (registratie) voor bedrijven:

 • twaalf maanden (aanvraag vanaf 1 januari): € 114,10
 • zes maanden (aanvraag vanaf 1 juli): € 68,50
 • drie maanden (aanvraag vanaf 1 oktober): € 45,40

Kosten duplicaat/wijziging

 • verstrekking van een duplicaat: € 28,50
 • aanbrengen van wijzigingen: € 12,20

Voor het aanvragen van een kentekenregistratie ontheffing voor leverancier zijn geen kosten verbonden.

Kenteken wijzigen

Als u het kenteken op een registratiekaart wilt laten wijzigen, bijvoorbeeld in verband met de aanschaf van een andere auto, kunt u een verzoek mailen naar gemeente@cuijk.nl. Voeg als bijlage een kopie van het nieuwe kentekenbewijs toe.

Nieuwe kaart

Als de nieuwe kaart klaar is nemen wij contact met u op en kunt u de kaart ophalen. De oude kaart moet u dan meteen inleveren. De kosten voor de wijziging moet u direct betalen bij het ophalen.