Kentekenregistratie ontheffing centrumgebied Cuijk

Direct regelen Afspraak maken

Bereikbaar voor motorvoertuigen

Het centrumgebied, Grotestraat ter hoogte van Deken van den Ackerhof (locatie 1) en Kerkstraat (locatie 2), is doordeweeks van 6:00 tot 17:00 uur, zaterdag van 6:00 tot 14:00 uur en zondag van 6:00 tot 12:00 uur bereikbaar voor bewoners, bezoekers, leveranciers en ondernemers.

Afgesloten voor motorvoertuigen

Het centrum zal worden afgesloten voor motorvoertuigen door middel van verzinkbare palen (bollards) op ondetsaande tijden.

 • Maandag tot en met vrijdag van 17.00 uur tot de volgene dag 06.00 uur
 • Zaterdag van 14.00 uur tot zondag 06.00 uur
 • Zondag van 12.00 uur tot maandag 06.00 uur

Kentekenregistratie voor toegang

Bevindt uw onderneming zich in het centrumgebied van de gemeente Cuijk, dan kunt u een ontheffing aanvragen waarmee u toegang krijgt tot het centrumgebied door middel van kentekenregistratie.

Bevoorrading leveranciers

Het bevoorraden van winkels dient bij voorkeur plaats te vinden buiten de gestelde venstertijden. Voor bevoorrading van winkels binnen de venstertijden kunnen ook leveranciers een ontheffing aanvragen.

Let op:

Er worden maximaal vijf ontheffingen per adres verleend. Voor elke kaart (ontheffing) moet apart een aanvraag worden gedaan. De gemeente verleent alleen ontheffingen voor personenauto’s, niet voor vrachtwagens, campers of aanhangers.

Voorwaarden

 • Uw onderneming bevindt zich in het centrumgebied
 • Het kenteken van het voertuig waarvoor u een ontheffing aanvraagt, staat op uw naam of op naam van uw onderneming
 • Uw onderneming is in het handelsregister KVK geregistreerd op een adres in de gemeente Cuijk. U kunt het KVK-nummer vinden op www.kvk.nl/zoeken
 • De ontheffing geldt alleen voor toegang tot het centrumgebied, de blauwe zone blijft gehandhaafd.

Voor leveranciers geldt een uitzondering. In het aanvraagformulier kunt u aangeven of de aanvraag voor een leverancier is.

De aanvraag tot ontheffing dient u in bij de gemeente. De gemeente beoordeelt uw aanvraag en verstrekt de ontheffing als uw aanvraag wordt goedgekeurd. Een aanvraag voor een ontheffing wordt binnen vier weken afgehandeld

Aanvragen en Kosten

Aanvragen

De kentekenregistratie voor ontheffingen voor 2021 kunnen online worden aangevraagd.

Kosten nieuwe registratie 2021

Per aangevraagde kaart (registratie) voor bedrijven:

 • twaalf maanden (aanvraag vanaf 1 januari): € 114,10
 • zes maanden (aanvraag vanaf 1 juli): € 68,50
 • drie maanden (aanvraag vanaf 1 oktober): € 45,40

Kosten duplicaat/wijziging

 • verstrekking van een duplicaat: € 28,50
 • aanbrengen van wijzigingen: € 12,20

Kenteken wijzigen

Als u het kenteken op een registratiekaart wilt laten wijzigen, bijvoorbeeld in verband met de aanschaf van een andere auto, kunt u een verzoek mailen naar gemeente@cuijk.nl. Voeg als bijlage een kopie van het nieuwe kentekenbewijs toe.

Nieuwe kaart

Als de nieuwe kaart klaar is nemen wij contact met u op en kunt u de kaart ophalen. De oude kaart moet u dan meteen inleveren. De kosten voor de wijziging moet u direct betalen bij het ophalen.