Ligplaatstoestemming

Direct regelen

U mag niet zomaar met uw vaartuig een ligplaats innemen. De gemeente bepaalt de plekken in het openbare water waar dit mag.

Wilt u met een (woon)boot of een ander vaartuig een ligplaats innemen? Dan vraagt u aan de gemeente of u een ligplaats mag gebruiken. Het kan zijn dat u hiervoor een toestemming moet aanvragen.

Hoe werkt het

Rechtsgrond

  • Op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) kunnen burgemeester en wethouders gebieden van het openbare water aanwijzen waar u alleen met een toestemming met een vaartuig een ligplaats mag innemen.
  • Voor plaatsen waarvoor geen verbod geldt, kan de gemeente regels vaststellen voor het innemen van een ligplaats met een vaartuig. Deze regels zijn uitgewerkt in de APV en de Verordening Kraaijenbergse Plassen en Heeswijkse Plas.

De gemeente kan een ligplaatstoestemming weigeren in het belang van

  • de openbare orde
  • de volksgezondheid
  • de veiligheid
  • de milieuhygiëne
  • het uiterlijk aanzien van de gemeente

De gemeente kan beperkingen opleggen met betrekking tot het soort en het aantal vaartuigen dat een ligplaats mag innemen.

Aanvragen

Klik bovenaan de pagina op "Direct regelen" en log in met uw DigiD of stuur een mail naar gemeente@cuijk.nl.

Kosten

De kosten worden berekend aan de hand van het aantal m3 waterverplaatsing.

Voor informatie over de kosten kunt u contact opnemen met afdeling Ruimte via telefoonnummer 0485-396600 of via gemeente@cuijk.nl.

Volg de ontwikkelingen in uw buurt

Snel op de hoogte zijn van ontwikkelingen in uw buurt? Bomen kappen? Huis verbouwen? Buurtfeest? Downloaden in de App Store, Windows Store of Google Play Store een van onderstaande apps.

Over Uw Buurt app

logo Over mijn buurt app

OmgevingsAlert app

logo Omgevingsalert app