Luchtruimgebruik ontheffing/ oplaten helium ballonnen

Wilt u met een luchtvaartuig opstijgen of landen buiten een luchthaven? De algemene regel is dat het verboden is om dit te doen op een ander terrein dan een luchthaven. In sommige gevallen kan de provincie Noord-Brabant ontheffing verlenen om andere terreinen dan luchthavens te mogen gebruiken.

Aanvraag bij de provincie

Alleen de provincie kan ontheffing verlenen voor het gebruik van andere terreinen dan luchthavens. U vraagt een ontheffing voor gebruik van het luchtruim aan bij de provincie Noord-Brabant. Dit heet een TUG-ontheffing ('tijdelijk en uitzonderlijk gebruik'). Aanvragen kan via www.brabant.nl.

Oplaten helium ballonnen

Heliumballonnen oplaten voor bijvoorbeeld een ballonnenwedstrijd kan voor de vliegtuigen die opstijgen en landen op Vliegbasis Volkel gevaarlijk zijn. Daarom moet voor het oplaten van deze ballonnen contact opgenomen worden met Vliegbasis Volkel via 0413-276911. Zij kunnen u vertellen of het toegestaan is op het door u gewenste moment. Na toestemming van Vliegbasis Volkel kunt u een ontheffing aanvragen bij de provincie.

Let op: De ballonnen mogen niet aan elkaar geknoopt worden. Ook mogen er geen ijzeren delen aan de ballonnen zitten. Kaartjes mogen dus niet met paperclips of haakjes aan de ballonnen worden vastgemaakt, maar moeten met touwtjes worden bevestigd.

Voorwaarden en kosten

Informeer naar de voorwaarden en de kosten bij de provincie Noord-Brabant via www.brabant.nl.

Volg de ontwikkelingen in uw buurt

Snel op de hoogte zijn van ontwikkelingen in uw buurt? Bomen kappen? Huis verbouwen? Buurtfeest? Downloaden in de App Store, Windows Store of Google Play Store een van onderstaande apps.

Over Uw Buurt app

logo Over mijn buurt app

OmgevingsAlert app

logo Omgevingsalert app