Monumenten

Voor het verbouwen, opknappen of slopen van een monument heeft u een omgevingsvergunning nodig. Omdat bij monumenten vaak andere regels gelden, raden wij aan om eerst een vooroverleg in te dienen, voordat u een officiële omgevingsvergunning indient.

Meer informatie over de monumenten is te vinden op www.monumenten.nl, de gezamenlijke site van het Nationaal Restauratiefonds en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Bouwwerk als monument laten aanwijzen

Om als monument te worden aangewezen, moet een bouwwerk aan allerlei criteria voldoen. U moet hiervoor een vooroverleg voor indienen.

Voor meer informatie over de criteria kunt u contact opnemen met de gemeente via dit contactformulier (kies voor de optie monumenten) of via telefoonnummer 0485-396600. 

Subsidies en leningen

voor periodiek noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden aan onderdelen van het beschermd monument, welke dienen om het monument als zodanig in stand te houden kunt u subsidie aanvragen.

Voor gemeentelijke monumenten en rijksmonumenten bestaan ook speciale financiële regelingen.

Zonne-energie en uw monument

Op de sites van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kunt u meer informatie vinden over zonne-energie en monumenten, waar u op moet letten en welke duurzame alternatieven er zijn.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente, telefoon: 0485-396600.

Volg de ontwikkelingen in uw buurt met de app Cuijk-OmgevingsAlert

Snel op de hoogte zijn van ontwikkelingen in uw buurt? Bomen kappen? Huis verbouwen? Buurtfeest? De app is gratis te downloaden in de App Store, Windows Store en Google Play Store onder de naam Cuijk – Omgevingsalert.