Nieuwbouwprojecten

Wonen in Cuijk is aangenaam en plezierig wonen. In diverse wijken en dorpen van de gemeente Cuijk wordt hard gewerkt aan bouwprojecten, zodat ook u in deze mooie Brabantse plaats kunt wonen. De bouwprojecten die op de volgende pagina's omschreven worden zijn vooral projecten in de woningbouw, maar ook projecten gericht op voorzieningen die wonen in Cuijk nog aangenamer maken.

Zo worden er in het centrum van Cuijk appartementen gebouwd in combinatie met dienstverlening en maatschappelijke voorzieningen, zodat iedereen hier zelfstandig kan wonen en van alle gemakken voorzien is. Daarnaast zijn met name de projecten in de Heeswijkse Kampen gericht op wonen met ruimte, water en groen om u heen. En ook in de kerkdorpen en de overige wijken van Cuijk gebeurt veel om de standaard van leven en wonen te optimaliseren! 

Heeswijkse Kampen Cuijk / De Nielt / Cuijkse Lagune

Aan de noordwestzijde van Cuijk, gelegen aan de Heeswijkse Plas, ontwikkelt zich woonwijk Heeswijkse Kampen. Deze jonge woonwijk is ruim opgezet, veilig en recreatief en biedt een diversiteit aan woningen. De woningkeuze is breed: van rijwoning aan de wal tot vrijstaande villa op een van de eilanden; en van appartement met uitzicht op de waterrijke omgeving tot twee-onder-één-kap te midden van het groen. Een aantrekkelijke combinatie van wonen, voorzieningen, groen en water zorgen voor een aansprekend en levendig woonmilieu. In diverse deelgebieden in de wijk worden verschillende woonsferen verwezenlijkt.

Bewoners hebben de volgende brief in 2016 ontvangen: Bewonersbrief Cuijkse Tuinen en Mijn Watermerk.

Tekeningen

Bouwplan De Uitkijk op De Nielt

Door Hendriks Bouw en Ontwikkeling wordt op dit moment het bouwplan 'De Uitkijk' gerealiseerd. Wij als gemeente zorgen ervoor dat de openbare ruimte rondom dit bouwplan wordt ingericht op het moment dat de bouw (nagenoeg) gereed is.

De brief voor de huidige en toekomstige bewoners kunt u hieronder inzien. De tekeningen waarnaar in de brief wordt verwezen treft u ook hieronder aan.

Documenten

Bouwplan Cuijkse Lagune

Door van Schijndel worden op dit moment de woningen van ‘Cuijkse Lagune I' gebouwd. Wij als gemeente zorgen er weer voor dat de openbare ruimte rondom dit bouwplan wordt ingericht op het moment dat de bouw (nagenoeg) gereed is. Ook zal het naastgelegen terrein van ‘Cuijkse Lagune II’ bouwrijp worden aangelegd.

Hieronder kunt u de bewonersbrief en overige documenten raadplegen als PDF.

Documenten

Inrichting Waterkering

De Waterkering is een nieuwbouwlocatie in Cuijk waar particulieren zelf een vrijstaande woning kunnen realiseren. Inmiddels zijn de meeste woningen gebouwd en wordt er toegewerkt naar de definitieve inrichting van de openbare ruimte. Nadat alle bouwactiviteiten gereed zijn en er geen bouwverkeer meer nodig is, wordt gestart met de bestratingswerkzaamheden. Bewoners van de straat worden per brief geïnformeerd over de werkzaamheden en de planning.

De tekeningen kunt u onder documenten inzien als PDF.

Documenten

Wijkpark De Cuijkse Tuin

Ten zuiden van het woningbouwproject De Cuijkse Tuinen - tussen de Zomereik en de Heeswijk - wordt een park gerealiseerd, genaamd ‘De Cuijkse Tuin’.

Samen met een groep bewoners is een schetsontwerp tot stand gekomen. Bewoners op korte afstand van het park zijn schriftelijk geïnformeerd en uitgenodigd voor een inloopbijeenkomst waarbij het plan nader wordt toegelicht.

De tekening kunt u onder documenten inzien als PDF.

Documenten

Schetsontwerp "De Cuijkse Tuin" (PDF)

Valuwe/Katwijkseweg Cuijk

Plangebied “Katwijkseweg” is gelegen aan de rand van de wijk “de Valuwe” te Cuijk. Op de locatie van de voormalige basisschool aan de Rozenobel, een voormalige groenstrook en een gedeelte van de voormalige doorgaande weg worden 22 kavels uitgegeven. 18 kavels zijn gepositioneerd direct aan de Katwijkseweg en 4 kavels op de plek van de voormalige basisschool.

Kijk voor meer informatie over bouwkavels aan de Katwijkseweg in Cuijk.

Padbroek Cuijk

De woonwijk Padbroek, in het zuidelijk gedeelte van Cuijk, is met recht een ‘groene wijk’ te noemen. Er is ruim aandacht geschonken aan groenvoorzieningen tijdens de bouw in de jaren zeventig. De ligging tegen de Maas en bij natuurgebied de Zevenhutten zorgt voor prachtig natuurschoon en rust net buiten de wijk. De ruim opgezette wijk kent een grote verscheidenheid aan woningen en appartementen; voor ieder wat wils.

De Messemaker: 'wonen als een gast in het bos' Onder het motto ‘wonen als gast in het bos’ wordt het terrein van de voormalige camping De Messemaker, zuidelijk van de wijk Padbroek, omgevormd tot een nieuwe woningbouwlocatie. Het toekomstige woongebied kenmerkt zich door een bosachtige omgeving. De ontwikkeling van de locatie gebeurt met respect voor de natuur. Het behoud van de waardevolle bomen op het terrein maakte deel uit van de randvoorwaarden bij het indienen van het bouwplan. Daarnaast ligt er extra nadruk op duurzaam bouwen en beeldkwaliteit. Alles is gericht op een kwalitatief hoogwaardige afronding van dit waardevolle stukje dorpsrand.

Status

het bestemmingsplan is onherroepelijk. Begin 2009 is het bouwrijp maken gestart.

Soort en functie

47 bouwkavels, variërend van circa 550tot circa 1650 m2.

Ontwikkelaar

Ontwikkelingsmaatschappij Ruimte voor Ruimte en Heijmans Vastgoed.

Meer informatie

Haps

Haps is een van de kerkdorpen van Cuijk dat het typisch dorpse karakter heeft weten te bewaren. Op slechts enkele kilometers afstand van Cuijk, is de omgeving van een landelijke schoonheid die uitnodigt om op ontdekking te gaan. Haps is een groen dorp met veel speelgelegenheid voor kinderen en het dorp kent een bruisend verenigingsleven.

Op dit moment zijn er nog enkele kavels beschikbaar in het bestemmingsplan De Schans in Haps .