Nieuws

Informatie over het coronavirus

Publicatiedatum: Vrijdag 9 juli 2021

Het RIVM adviseert inwoners van de provincie Noord-Brabant bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten te beperken. Dit betekent: blijf thuis. Om de mogelijke verspreiding in deze provincie in kaart te brengen, start het RIVM morgen een steekproef naar COVID-19.

Lees verder

Toekomst kerkgebouwen Mill, Langenboom, Sint-Hubert, Wilbertoord en Haps

Publicatiedatum: Dinsdag 27 juli 2021

Een nieuwe toekomst voor onze kerkgebouwen. We vertellen u niets nieuws als we zeggen dat het kerkbezoek terugloopt. Daarom moeten we nu nadenken over de toekomst van kerkgebouwen. In een artikelenreeks over de Kerkenvisie Mill en Sint Hubert gaan we hier verder op in. Dit is het tweede artikel uit de reeks.

Lees verder

Kroon op transformatie Cuijkse wijk De Valuwe

Publicatiedatum: Dinsdag 27 juli 2021

Op 29 juli 2021 ontvangen de bewoners van een van de laatst gebouwde huizen in De Valuwe de sleutels uit handen van wethouder Joost Hendriks. Daarmee wordt de opknapbeurt van de Cuijkse wijk officieel een feit. De huissleutels zijn voor de eigenaren van een van de elf duurzame, toekomstbestendige en energieneutraal gebouwde eengezinswoningen op de hoek van de Valuwsedijk en de Goudenrijderstede.

Lees verder

Rectificatie Afvalkalender 2021

Publicatiedatum: Maandag 26 juli 2021

Op de Afvalkalender 2021 staan de openingstijden van de milieustraat en de groenstraat in Haps fout weergegeven.

Lees verder

Bouwteam Cuijk Centrum: Eensgezindheid over de focuspunten voor Cuijk Centrum

Publicatiedatum: Maandag 26 juli 2021

Vanaf 1 januari 2022 is de nieuwe gemeente Land van Cuijk een feit. Drieëndertig kernen, samen één nieuwe gemeente. Waar staan deze kernen voor? Waar zijn ze trots op en wat zou misschien beter kunnen? Waar willen ze samen met de nieuwe gemeente aan gaan bouwen?

Lees verder

Reizende tentoonstelling in het Euregio-Forum

Publicatiedatum: Donderdag 22 juli 2021

Van 12 juli t/m 12 augustus 2021 is de reizende tentoonstelling "Shared History on Tour: een Duits-Nederlandse geschiedenis per spoor" te zien bij de Euregio Rijn-Waal in Kleve.

Lees verder

Hoogwater Cuijk

Publicatiedatum: Dinsdag 20 juli 2021

Vanwege het stijgende water in de Maas wordt hier een liveblog gestart. Via dit blog houden we u op de hoogte van de situatie in de gemeente Cuijk en de maatregelen die worden genomen.

Lees verder

Vrijwilligerspenning voor Anny Luijpen uit Haps

Publicatiedatum: Vrijdag 16 juli 2021

Op vrijdagavond 16 juli jl. is mevrouw (Anny) Luijpen (70) uit Haps onderscheiden met de Vrijwilligerspenning van de gemeente Cuijk voor haar inzet als penningmeester voor Dorpsblad de Schakel.

Lees verder

Maar liefst 84 aanvragen voor Reserve Wonen en Leefbaarheid

Publicatiedatum: Donderdag 15 juli 2021

In totaal kwamen er 84 aanvragen binnen voor de Reserve Wonen en Leefbaarheid. Uit alle wijken en dorpen van de gemeente zijn ideeën ingediend. De gemeenteraad neemt op 4 oktober een besluit over welke aanvragen wel of niet gehonoreerd kunnen worden.

Lees verder

Zwerfafval opruimen op 18 september

Publicatiedatum: Donderdag 15 juli 2021

De Landelijke Opschoondag in maart kon door de coronamaatregelen niet door gaan. Nu organiseren we op 18 september 2021 (World Cleanup Day) een opschoonactie. Doet u mee?

Lees verder

Hier vindt u alle nieuwsberichten van de gemeente Cuijk in een XML-overzicht.