Nieuws

Met subsidie uw regenpijp afkoppelen (infiltratiebuis)

Publicatiedatum: Donderdag 18 april 2019

De lente is begonnen en veel mensen gaan weer in de tuin aan het werk. De komende weken lichten wij daarom, ter inspiratie, afkoppelmogelijkheden uit waar u mee aan de slag zou kunnen. Deze week: de infiltratiebuis.

Lees verder

Beheersing eikenprocessierups 2019

Publicatiedatum: Donderdag 18 april 2019

Om de overlast in het komende seizoen zoveel mogelijk te beperken, onderneemt de gemeente Cuijk actie. In dit bericht leest u welke gevaren de eikenprocessierups voor u en uw (huis) dieren op kunnen leveren en welk beheer de gemeenten voeren.

Lees verder

Sympany haalt textiel aan huis op

Publicatiedatum: Donderdag 18 april 2019

Binnenkort haalt Sympany gratis textiel aan huis op. De exacte datum staat op de speciale zakken die u binnenkort in uw brievenbus krijgt. Zet de speciale zak op de aangegeven datum duidelijk zichtbaar aan de straat. Sympany komt deze dan ophalen.

Lees verder

Milieustraten gesloten op Koningsdag

Publicatiedatum: Donderdag 18 april 2019

Op zaterdag 27 april 2019 zijn de milieustraat en de groenstraat in Haps en de minimilieustraten in het Land van Cuijk en Boekel gesloten. Het is dan namelijk Koningsdag.

Lees verder

Koninklijke Onderscheiding voor Willem Kusters

Publicatiedatum: Woensdag 17 april 2019

Op dinsdagavond 16 april 2019 is de heer W.P.E.M. Kusters (68) uit Beers benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Kusters kreeg de Koninklijke onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet als voorzitter voor de dorpsraad in Beers. De onderscheiding werd uitgereikt tijdens de jaarvergadering door burgemeester Wim Hillenaar ter gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter en lid van de dorpsraad.

Lees verder

Gemeente Cuijk herdenkt op 4 en 12 mei

Publicatiedatum: Dinsdag 16 april 2019

Ieder jaar herdenken inwoners, het bestuur van de gemeente Cuijk en andere betrokkenen alle Nederlandse burger- en militaire slachtoffers die zijn omgekomen door oorlogshandelingen en of vredesmissies sinds de 2e wereldoorlog.

Lees verder

Gemeentehuis gesloten op maandag 22 april 2019 in verband met Pasen

Publicatiedatum: Dinsdag 16 april 2019

Op maandag 22 april 2019 is het gemeentehuis gesloten in verband met Pasen.

Lees verder

Verkiezingen Europees Parlement Kiezerspas of Volmacht

Publicatiedatum: Dinsdag 16 april 2019

Ook voor de Europese Parlementsverkiezingen op donderdag 23 mei 2019 is het mogelijk om te stemmen met een kiezerspas of een volmacht.

Lees verder

Een misdaad melden: hoe werkt dat eigenlijk

Publicatiedatum: Maandag 15 april 2019

Stelt u zich voor, u rijdt op een winterse dag door uw dorp voor de zaterdagse boodschappen, het is koud en de daken zijn besneeuwd. Een winters tafereel wat mysterieus wordt doorbroken door een huis waar geen sneeuw op het dak ligt. Wat is daar aan de hand? Mogelijk wordt op de zolder van dit pand de kachel goed opgestookt, wat kan wijzen op de aanwezigheid van een hennepkwekerij. Wat kunt u doen met deze informatie? In dit artikel leest u meer over het melden van misdaden; hoe werkt dit, kan dit anoniem of loopt u gevaar?

Lees verder

Aanleg infiltratieriool Oude Werf

Publicatiedatum: Vrijdag 12 april 2019

Aan de Zanddijk en Oude Werf wordt een parkeerplaats aangelegd. Vanaf eind mei 2019 kunnen daar zo’n zeventig auto’s parkeren. Bijzonder is dat onder de parkeerplaats een groot infiltratieriool wordt aangelegd.

Lees verder

Hier vindt u alle nieuwsberichten van de gemeente Cuijk in een XML-overzicht.