Nieuws

Beheersing eikenprocessierups 2019

Publicatiedatum: Donderdag 13 juni 2019

Om de overlast in het komende seizoen zoveel mogelijk te beperken, onderneemt de gemeente Cuijk actie. In dit bericht leest u welke gevaren de eikenprocessierups voor u en uw (huis) dieren op kunnen leveren en welk beheer de gemeenten voeren.

Lees verder

Start archeologisch onderzoek terrein Mgr. Zwijssenstraat Cuijk

Publicatiedatum: Maandag 17 juni 2019

Zoals u waarschijnlijk weet zijn er plannen om op termijn een nieuwe bestemming te geven aan het terrein aan de Mgr. Zwijssenstraat in Cuijk (voormalig terrein kringloopwinkel/gymzaal). Een van de zaken die nu al onderzocht moet worden, is of er archeologische vondsten te verwachten zijn op de locatie waar gebouwd gaat worden. Dit onderzoek start in de week van maandag 24 juni 2019.

Lees verder

Tuinafval aanbieden op de milieustraat vanaf augustus weer gratis

Publicatiedatum: Vrijdag 14 juni 2019

Vanaf 1 augustus 2019 kunt u uw tuinafval weer gratis naar de groenstraat in Haps en de diverse minimilieustraten brengen. Na 1 jaar blijkt dat door het ingevoerde tarief ongewenste verschuivingen van afvalstromen heeft plaatsgevonden.

Lees verder

Schoolkinderen geven startsein bouw fietsbrug over de Maas

Publicatiedatum: Vrijdag 14 juni 2019

Op dinsdag 25 juni 2019 om 09.30 uur begint aan de Everdineweerd te Cuijk officieel de start van de bouw van de fietsbrug die de Cuijkse Maasoever met die van Mook verbindt.

Lees verder

Etensresten ook in de gft-container

Publicatiedatum: Vrijdag 14 juni 2019

Etensresten en ander keukenafval, zoals theezakjes, schillen en kofiedrab horen in de gft-container. Het scheelt een hoop nare luchtjes als u het daarin gooit, want de gft-container komen we iedere week legen!

Lees verder

Vrijwilligerspenning voor Riek Daamen

Publicatiedatum: Donderdag 13 juni 2019

Vanochtend (donderdag 13 juni 2019) is - bij haar afscheid als vrijwilligster op dagbesteding De Parasol - mevrouw H.A. (Riek) Daamen (84) uit Cuijk onderscheiden met de Vrijwilligerspenning van de gemeente Cuijk.

Lees verder

Werkzaamheden Oeffelt - omleidingsroute door gemeente Cuijk

Publicatiedatum: Donderdag 13 juni 2019

In Oeffelt, gemeente Boxmeer, wordt van maandag 24 juni tot en met vrijdag 2 augustus 2019 aan de weg gewerkt. Om Oeffelt bereikbaar te houden is een omleidingsroute ingesteld die voor een gedeelte door Cuijk loopt.

Lees verder

Verbod op beregenen met water uit sloten en beken in Oost-Brabant

Publicatiedatum: Dinsdag 11 juni 2019

In een groot deel van het gebied van waterschap Aa en Maas is het per 7 juni 2019 verboden om te beregenen met water uit sloten en beken. Ondanks de regen van de afgelopen dagen is het nog steeds erg droog.

Lees verder

Wat vindt u belangrijk als Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis een nieuwe gemeente worden?

Publicatiedatum: Dinsdag 11 juni 2019

Zoals u inmiddels niet ontgaan zal zijn, gaan de gemeenten Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis per 1 januari 2022 herindelen tot één nieuwe, trotse gemeente. waar is uw dorp goed in? Wat ziet u graag terug in uw nieuwe gemeente?

Lees verder

Burgemeester nodigt Cuijkse Vierdaagse wandelaars uit

Publicatiedatum: Vrijdag 7 juni 2019

Woont u in de gemeente Cuijk en loopt u dit jaar de Nijmeegse Vierdaagse? Dan bent u van harte welkom op de bijeenkomst voor Vierdaagse-lopers uit onze gemeente op donderdag 11 juli 2019 van 19.30 tot 21.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Lees verder

Hier vindt u alle nieuwsberichten van de gemeente Cuijk in een XML-overzicht.