400 meter lang wandel-hardlooppad officieel geopend

Publicatiedatum: Vrijdag 27 september 2019

Als een goede start het halve werk is, dan staat het 400m wandel-hardlooppad aan de Maasboulevard nog wat te wachten. Het pad, dat al eerder in gebruik is genomen door diverse loopgroepen en individuele hardlopers, werd op maandag 23 september 2019 officieel geopend door wethouder Maarten Jilisen.

Sportieve activiteit

Geheel in stijl werd er door de buurtsportcoaches van Cuijk Beweegt een sportieve activiteit georganiseerd voor ondernemers en inwoners. Het pad is gerealiseerd in het kader van publiek private samenwerking voor Jongeren Op Gezond Gewicht tussen de gemeente en de volgende ondernemers: Infrascoop, Van Haren Installaties, Hokamo, BCP Bouw, Marc Sport, Bedrijvenpark Laarakker, Blokland Cold Stores, Kepser, Taxi Van Dijk en Industriele Kring LvC.

Extra sportmogelijkheid

Het pad geeft weer een extra sportmogelijkheid in de gemeente Cuijk. De locatie nabij de sportverenigingen van de Groenendijkse kampen én het Merlet college biedt voor de sporters en leerlingen een mogelijkheid om exact 400 meter (of een veelvoud daarvan) te lopen en daarmee de conditie te meten. Het middenterrein is als grasveld ingezaaid zodat hier ook oefeningen uitgevoerd kunnen worden en een ieder die liever op gras loopt dan op een verhard pad kan in de binnenbocht toch 400 meter rennen.