Aanleg glasvezelnetwerk in coronatijd

Publicatiedatum: Dinsdag 21 april 2020

Het gaat hard in het Land van Cuijk met de aanleg van het glasvezelnetwerk. De gemeente Sint Anthonis en de gemeente Boxmeer zijn al aangesloten op het netwerk en de aanleg in de gemeente Cuijk is, ook in deze coronatijd, in volle gang.

Opdrachtgever

E-Fiber is de opdrachtgever voor de aanleg van dit openbaar, voor elke provider toegankelijk, glasvezelnetwerk. De uitvoering is in handen van (hoofd-) aannemer SPIE.

Voorzorgsmaatregelen

Ondanks de coronacrisis gaat de aanleg van het glasvezelnetwerk door. Snel en betrouwbaar internet is nu immers belangrijker dan ooit. Om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken zijn er voorzorgsmaatregelen getroffen. Lees hier het protocol “Samen veilig Doorwerken” (PDF). Deze voorzorgsmaatregelen zijn gericht op de veiligheid en de gezondheid van de medewerkers en de bevolking. Tijdens de aanleg van de glasvezelkabel, voor het schouwen van de huisaansluiting en voor het maken van de aansluiting in huis is het soms nodig dat de monteur uw pand betreedt. Daarvoor zijn strenge protocollen opgesteld.

Dit betekent onder meer dat

  • de medewerker van SPIE voor aanvang werkzaamheden met u contact opneemt om een korte vragenlijst door te nemen om te bepalen of de werkzaamheden kunnen doorgaan.
  • de medewerker van SPIE beslist of de werkzaamheden al dan niet worden uitgevoerd. Indien de werkzaamheden niet worden uitgevoerd dan wordt de projectleider hierover geïnformeerd.
  • indien mogelijk, wordt aan de bewoners gevraagd niet in dezelfde ruimte te zijn tijdens de werkzaamheden en om minimaal 1,5 meter afstand te houden.
  • er geen handen worden gegeven en dat de monteurs telkens hun handen wassen en desinfecteren voor en na het bezoek.
  • er altijd minstens 1,5 meter afstand in acht wordt genomen.
  • er na installatie van de huisaansluiting toestemming wordt gevraagd om een handtekening te zetten, om hiermee de afgeronde afspraak te bevestigen. (Na toestemming van de bewoner zal de monteur vanuit SPIE namens de bewoner tekenen, zodat de bewoner niet zelf hoeft te tekenen)
  • de medewerkers van SPIE alle protocollen ten aanzien van hygiëne en mogelijke verschijnselen in acht nemen

Contact

Mocht u ondanks deze voorzorgsmaatregelen twijfels hebben dan is het mogelijk om contact op te nemen met E-Fiber of met Spie. Ook kunt u de toegang tot uw pand, al dan niet tijdelijk, weigeren.