Beerse bakkerij Van Dijk sluit deuren

Publicatiedatum: Dinsdag 6 augustus 2019

Na ruim 70 jaar sloot zaterdag 3 augustus 2019 levensmiddelenwinkel/bakkerij Van Dijk in Beers definitief haar deuren. Voor Twan en Els Van Dijk-Siroen - maar ook voor de dorpsgemeenschap van Beers - een gedenkwaardige dag.

Leefbaarheid

Wethouder Gerard Stoffels: “Dit is meer dan zomaar de beëindiging van een bedrijf. Deze winkel en de bakkerij staan voor een stukje leefbaarheid in Beers. En dat geldt zeker voor de bakkerij, waarvan de bakker tijdens de 4-Daagse bekend staat als de ‘Beerse Flappenbakker’.

Buurtsuper

komt er met de sluiting geen einde aan dit verkooppunt van brood en levensmiddelen. Op een paar formaliteiten na is het zeker dat de inwoners van Beers binnenkort een nieuwe buurtmarkt (mini-super en bakkerij) mogen verwelkomen. Een buurtmarkt die - in samenwerking met Dagbesteding Cuijk - beheerd gaat worden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Noodwinkel

Omdat er nog wat tijd nodig is om alles in orde te maken voor de nieuwe buurtmarkt, kunnen inwoners vanaf 2 september 2019 terecht bij een ‘noodwinkel’. Daarmee blijft een stukje leefbaarheid voor Beers behouden. En dat is mooi!”

Wethouder Gerard Stoffels bedankt Twan en Els voor meer dan een halve eeuw betrokken ondernemen in Beers.

Wethouder Gerard Stoffels bedankt Twan en Els voor meer dan een halve eeuw betrokken ondernemen in Beers.