Bekendmaking drie mogelijke namen nieuwe gemeente

Publicatiedatum: Donderdag 19 september 2019

Stemmen vanaf 27 september 2019

Vrijdag 13 september 2019 zijn de drie mogelijke namen voor de nieuwe grote gemeente bekend gemaakt. Dit gebeurde door de drie burgemeesters op het ‘driegemeentenpunt’, waar de gemeente Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis aan elkaar grenzen.

drie namen

Op een van de volgende drie namen mogen de inwoners die op 14 oktober 2019, 16 jaar of ouder zijn, stemmen:

  • Gemeente Land van Cuijk
  • Gemeente Maasbroek
  • Gemeente Maasheggen

De naamgevingscommissie bestaande uit drie inwoners per gemeente, maakte onder leiding van René Bastiaanse uit ruim duizend naamsuggesties een afgewogen keuze voor deze namen.

Stemmen

Inwoners die tijdens de stemperiode 16 jaar of ouder zijn, ontvangen op 27 september 2019 een brief met een unieke stemcode. Via de website www.samenonderwegnaareennieuwegmeente.nl kan tot maandag 14 oktober 2019 (12.00 uur) anoniem op een van de drie namen worden gestemd. In totaal gaat het om 55.679 stemgerechtigden.

Stemmen bij het gemeentehuis

Mensen die het moeilijk vinden om via internet te stemmen of geen computer hebben, kunnen tijdens de openingstijden in de drie gemeentehuizen terecht.

Nieuwe naam

De naam die de meeste stemmen krijgt, wordt de naam van de nieuwe gemeente. Deze wordt op vrijdag 18 oktober 2019 feestelijk onthuld.