Cultuur aan de Maas 2019: Voel je Vrij

Publicatiedatum: Vrijdag 16 augustus 2019

Flyer Cultuur aan de Maas

Op zondag 25 augustus 2019 organiseert Stichting Cultureel Hart Cuijk voor de 16e keer het evenement “Cultuur aan de Maas” met als thema: Voel je Vrij. Een thema dat ook aansluit bij de herdenking van onze bevrijding 75 jaar geleden. Cultuur aan de Maas wil hiermee benadrukken hoe vrij wij zijn in onze culturele, muzikale, theatrale en artistieke keuzes.

Voor ieder wat wils

Cultureel Cuijk laat dat verder zien met muziekgezelschappen, koren, solisten, kunstenaars en andere uitingen van cultuur op diverse podia en locaties. Voor de jeugdige bezoekers is er een heuse circusact, een verhalenverteller, een filmvertoning en een springkussen. De musea, culturele instellingen en bezienswaardigheden zijn deze dag vrij toegankelijk.

multicultureel WIJ-plein

Speciaal voor deze gelegenheid is het Kerkplein omgedoopt tot een zogenaamd multicultureel WIJ-plein. U kunt daar kennismaken met ‘nieuwe’ medeburgers uit vele windstreken en hun muziek, kunstuitingen en eetculturen.

kunst- en boekenmarkt

Daarnaast is er de traditionele kunst- en boekenmarkt met zo’n kleine 40 kramen waar u verrassende vondsten kunt doen. Een aantal kramen geef hier ook informatie over bijvoorbeeld een nieuw uit te komen weekblad en een voorinschrijving voor een uitgave in boekvorm over Cuijk. De gemeente Cuijk is aanwezig met een stand over duurzaamheid. Hier kunt u vragen stellen, informatie inwinnen, stemmen op duurzame stellingen en draaien aan het ‘duurzaamheidsrad’ voor een kleine verrassing.

En, niet te vergeten, er is een ruim aanbod aan gezellige terrassen.

Aanvangstijden

  • Markt (boek en kunst) van 11.00 tot 17.00 uur
  • Culturele optredens van 13.00 tot 17.00 uur

Informatie

Meer informatie en een compleet programmaoverzicht met locaties vindt u op de website www.cultureelhartcuijk.nl.