Deelnemers gevraagd voor werkgroep ‘Cuijk voor lokale en fairtrade producten’

Publicatiedatum: Dinsdag 9 juli 2019

De gemeente Cuijk wil een Fairtrade gemeente worden. Daarvoor is zij op zoek naar inwoners die willen deelnemen aan een speciale werkgroep die het gebruik, en de verkoop, van lokale en fairtrade producten gaat stimuleren.

Eerlijke handel

Lokaal geproduceerde producten en streekproducten zijn beter voor het klimaat dan producten waarvoor grote afstanden zijn afgelegd. Voor bepaalde producten is het echter nodig om ze uit verre landen te halen, denk bijvoorbeeld aan koffie, thee, rijst, chocolade en noten. Dan is het van belang om bij te dragen aan eerlijke handel. Eerlijke handel om te zorgen voor betere arbeidsomstandigheden en een eerlijke prijs voor boeren en producenten. Naast eten en drinken, speelt dit ook een rol bij producten zoals kleren, speelgoed en tassen.

Lokale- en fairtrade producten

De werkgroep Cuijk voor lokale- en fairtrade producten gaat het gebruik en de verkoop van lokale en fairtrade producten stimuleren door deze onder de aandacht te brengen bij de gemeentelijke organisatie, plaatselijke winkels, horeca, bedrijven en lokale organisaties. De groep zorgt voor de nodige media-aandacht en het promoten van de fairtradeweek die twee keer per jaar plaatsvindt.

Aanmelden

Wilt u ook dat Cuijk Fairtrade wordt? En gelooft u in de uitspraak ‘een betere wereld begint jij jezelf’? Dan bent u van harte welkom als vrijwilliger bij de werkgroep Cuijk voor lokale en fairtrade producten. De groep wordt na de zomervakantie opgericht en komt vervolgens eens in de twee maanden bij elkaar. Voor meer informatie of aanmelden kunt u bellen naar 0485-39660 of mailen naar gemeente@cuijk.nl.