Eerste wijkpicknick in De Valuwe groot succes!

Publicatiedatum: Dinsdag 9 juli 2019

Afgelopen zondag vond de eerste wijkpicknick in De Valuwe plaats. Een groot succes met zo’n 100 deelnemers. De wijkpicknick was een initiatief van de werkgroep Samen Eten & Ontmoeten, onderdeel van wijkraad De Valuwe. Dit initiatief is ondersteund vanuit het project Gezonde Buurten dat begin dit jaar is gestart in De Valuwe.

Vrijwilligers

Een grote groep vrijwilligers heeft heerlijke gerechten uit diverse culturen gekookt in de vorm van een 3-gangen menu. Diverse boeren uit het Land van Cuijk, aangesloten bij Boert Bewust, hebben producten ter beschikking gesteld voor deze wijkpicknick. De wijkpicknick vond plaats op het grasveld aan de Keurvorsterstede dat later dit jaar omgevormd wordt tot een prachtig park en een groen hart in De Valuwe zal worden. Aan alles was gedacht, muziek, picknickkleden en banken om op te zitten, leuke picknickmanden en andere sfeermakers en een springkussen en spelletjes voor de kinderen.

Ontmoeten

Deze picknick, als eerste project van de nieuw gevormde werkgroep Samen Eten & Ontmoeten, past perfect in het thema ‘Ontmoeten’ van het project Gezonde Buurten dat daarnaast om de thema’s ‘Spelen/Bewegen’ en ‘Natuur’ draait. Een erg leuk samenzijn dat ontmoeting tussen wijkbewoners gestimuleerd heeft. Een mooie samenwerking, een groot succes, kortom, voor herhaling vatbaar.