Herdenking Linden en Cuijkse Veteranendag op 22 september 2019

Publicatiedatum: Maandag 9 september 2019

De jaarlijkse herdenking van de vliegtuigcrash, de onthulling van een nieuw monument, de Cuijkse Veteranendag èn aandacht voor 75 jaar bevrijding. Op zondag 22 september 2019 komt dit alles samen in Linden, georganiseerd door de Dorpsgemeenschap Linden, het Comité Herdenking en Bezinning van de gemeente Cuijk en de Vereniging (Oud) Militairen. U bent van harte welkom om op deze bijzondere dag aanwezig te zijn.

Herdenking en nieuw monument

Elk jaar op of rond 17 september worden in Linden de vijf Amerikaanse soldaten herdacht die sneuvelden bij een vliegtuigcrash boven Linden. Omdat het 75 jaar geleden is dat deze gebeurtenis plaatsvond en wij 75 jaar vrijheid kunnen vieren, krijgt de herdenking dit jaar extra aandacht op zondag 22 september. Naast een vredesdienst in de kerk gebeurt dat met de onthulling van een nieuw monument, dat aan de vliegtuigcrash herinnert, bij de entree van Linden. Het monument is ontworpen door beeldend kunstenaar Ruud Schrijvershof uit Linden.

Cuijkse Veteranendag

Voor de Vereniging (Oud) Militairen Cuijk is deze bijzondere herdenking aanleiding om de Cuijkse Veteranendag in Linden te organiseren. De veteranendag is voor alle in de gemeente Cuijk woonachtige Veteranen, maar ook voor publiek worden er activiteiten georganiseerd en zijn er een aantal stands van stichtingen die de veteranenwereld ondersteunen, zoals Hulphond, Veteraneninstituut, BNMO, Wounded Warriors etc. Voor de Veteranen is er ruimte gereserveerd om in een gemoedelijke sfeer herinneringen op te halen met Veteranen die deelgenomen hebben aan de diverse missies.

Programma 22 september

10:00 - 10:40 uur Ontvangst genodigden in gemeenschapshuis De Burcht, Kerkstraat 44 in Linden
11:00 - 12:00 uur Vredesdienst in de Sint Lambertuskerk in Linden met aansluitend de herdenking op het kerkhof
12:45 - 13:30 uur Koffie en broodjes in De Burcht voor genodigden
13:30 - 14:00 uur Inloop van de veteranen die niet bij de vredesdienst kunnen zijn
14:00 - 14:30 uur Onthulling nieuw monument kruising Oostermeerweg/Den Drul
14:30 - 18:00 uur Veteranendag en activiteiten voor het publiek in en rond De Burcht en het gildeterrein van het Sint Antonius en Mariagilde