Infobijeenkomst vergoedingen voor mantelzorgers vanuit de zorgverzekering 11 december 2019

Publicatiedatum: Vrijdag 22 november 2019

Centrum Mantelzorg Land van Cuijk organiseert op 11 december 2019 een informatiebijeenkomst over de verschillende vergoedingen die er zijn voor mantelzorgers en zorgvragers vanuit de aanvullende zorgverzekering. De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.30 uur in het Dienstencentrum Cuijk, Zwaanstraat 7. De toegang is gratis.

Vergoedingen

Via de aanvullende zorgverzekering kunnen mantelzorgers gebruik maken van voor hen bestemde vergoedingen. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om vergoeding voor mantelzorgvervanging en cursussen. Veel mantelzorgers weten niet dat dit kan en waar ze deze vergoedingen kunnen aanvragen. Centrum Mantelzorg organiseert daarom deze gratis informatiebijeenkomst.

Uitleg

Tijdens de informatiebijeenkomst geeft Josephine Dekkers, sociaal raadsvrouw van Sociom, uitleg over de diverse vergoedingen en de verschillen tussen de zorgverzekeraars. Ben je op zoek naar een aanvullende zorgverzekering voor mantelzorg of wil je overstappen naar een andere verzekeraar? Kom dan 11 december 2019 en laat je informeren.

Ervaringen

Ook komen Jeanne van Vught en Cees Simons vertellen over hun ervaring met vervangende mantelzorg door Handen in Huis. Deze dienst wordt vaak vergoed uit de aanvullende verzekering.

Informatie en aanmelden

De bijeenkomst is gratis toegankelijk voor alle belangstellenden, mantelzorgers en professionals/vrijwilligers uit het Land van Cuijk. Voor meer informatie en aanmelden (voor 9 december 2019), neem contact op met het Centrum Mantelzorg via telefoonnummer 0485-846739 of via onze website www.mantelzorglvc.nl.