Jarno Koster en MOOV_N SQuad winnaars Cuijkse prijzen

Publicatiedatum: Maandag 4 november 2019

Zwemtalent Jarno Koster heeft de Sportprijs van de gemeente Cuijk gewonnen. De Cultuurprijs werd een prooi voor de hiphopgroep MOOV_N SQUAD, die eerder hoog scoorde tijdens Europese en mondiale kampioenschappen.

De uitreiking van de Cultuurprijs en de Sportprijs vormde onderdeel van de eerste Avond van de Uitblinkers, die afgelopen zaterdag in Schouwburg Cuijk werd gehouden.

“Het mooie aan deze prijzen is dat het niet gaat om één unieke prestatie, één momentopname of één piek in je carrière. Het gaat om wie je bent en wat je doet. Het gaat erom dat je echt uitblinkt in waar je talent voor hebt. Dat je supergoed bent in dat waar jij zelf helemaal voor gaat”, zeiden de wethouders Joost Hendriks en Maarten Jilisen bij de aftrap van de Avond van de Uitblinkers. “Een prijs die ook nog eens mede wordt bepaald door dorpsgenoten en andere inwoners uit onze gemeente. De waardering uit je eigen omgeving.  Sport en cultuur geven verdieping aan onze samenleving, het brengt samen, het daagt uit en het verbroedert ons.”

Jarno Koster en MOOV_N Squad werden gekozen uit tien kandidaten. Voor de Cultuurprijs waren ook genomineerd operazangeres Deirdre Angenent uit Linden, schrijfster/kunstenares Cobi van Baars uit Cuijk, zangeres Emma Loeffen uit Vianen en natuur- en landschapsfotografe Nelly Maas-Van Leur uit Cuijk. Voor de Sportprijs kwamen naast Koster ook hardloper Mo Ali uit Cuijk, volleybalteam Havoc dames 1 uit Haps, voetballer Robby van Raay uit Vianen en paralympisch atleet Levi Vloet uit Linden in aanmerking.

Tijdens de Avond van de Uitblinkers kwamen de in Cuijk geboren acteur Karim El Guennouni en Olymoisch turnkampioene Sanne Wevers uitgebreid aan het woord over hun dromen en hoe zij die hebben verwezenlijkt. Tussentijds hadden de ruim 600 aanwezigen de kans om zelf hun talenten te testen (tijdens workshops en op een van de spellen) of te genieten van optredens van jonge muzikanten, dansers en zangers.