Komende week werk aan kruising Maasstraat-Grotestraat

Publicatiedatum: Vrijdag 24 januari 2020

De aannemer van de werkzaamheden aan de Maasstraat loopt voor op de planning en gaat de werkzaamheden aan de bestrating volgende week (eind week 5) afronden. Onder het afronden van de werkzaamheden hoort ook het opbreken en nieuw bestraten van de kruising Maasstraat en Grotestraat (het gedeelte voor de Schouwburg).

De planning is om deze kruising begin komende week (vanaf maandag 27 januari 2020) op te breken. Op hetzelfde moment start ook de aanleg van glasvezel in dit deel van de Grotestraat (vanuit de Fraterstraat richting Maasstraat). Dankzij de snelle voortgang van onze aannemer kunnen beide werkzaamheden nu gelijktijdig verlopen. Voor de aanleg van de glasvezel wordt een doorsteek gemaakt in de Grotestraat, waarvoor deze ter hoogte van de Fraterstraat wordt opgebroken. 

Tijdelijk geen doorgaand verkeer in Grotestraat bij Schouwburg

Met het opbreken van de kruising en het werk aan de glasvezel komt het doorgaand verkeer in de Grotestraat, vanuit de richting Deken van den Ackerhof, de komende week te vervallen. De winkels in de Grotestraat blijven gewoon bereikbaar. Het verkeer kan via de Kerkstraat het centrum weer verlaten.

Voor het autoverkeer vanaf de richting van de Markt is momenteel al een omleiding via het Maasveld. Hier is dus geen extra hinder voor het verkeer.

Werkzaamheden Maasstraat twee weken eerder klaar

Met de uitvoering van deze werkzaamheden wordt het straatwerk in de Maasstraat eind volgende week afgerond.

Hiermee zijn de werkzaamheden dan ongeveer 2 weken eerder afgerond! 

Na de carnaval worden nog de fietsbeugels en de zitbanken geplaatst, omdat deze gedurende de carnaval toch weer zouden moeten worden verwijderd. De nieuwe lichtmasten komen later dit voorjaar.

Informatie

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en vragen uw begrip voor de overlast. Heeft u echter toch nog vragen over dit onderwerp, neem dan contact op met Bas van As, Werkorganisatie CGM, via telefoonnummer 0485–396600, of per e-mail: bas.vanas@cgm.nl.