Minder dumping van zakken in Cuijk

Publicatiedatum: Vrijdag 3 juli 2020

Op de hoek van de Beerseweg en de Bontsestraat in Cuijk heeft de gemeente kort geleden borden geplaatst. Doel is om de dumping van zakken met PMD (plastic verpakkingsafval, metalen verpakkingen (blik) en drankkartons) tegen te gaan.

Berg zakken plastic afval Kleinere berg zakken plastic afval
Foto's: De stapel zakken PMD voor en na plaatsing van de borden.

Goed begin

Na het plaatsen van de borden, stond op maandag 22 juni 2020 de eerste ophaalronde voor PMD op de agenda. Op de foto’s is goed te zien, dat die dag de grote stapel zakken een stuk kleiner was. Dat is een goed begin.

gevaarlijke situaties

Toch kan het beter. En dat is ook nodig. Want op deze manier zorgen de zakken nog steeds voor gevaarlijke verkeerssituaties. Voetgangers (volwassenen en kinderen) kunnen niet goed gebruik maken van het voetpad en moeten daarom de weg oplopen. Ook ontsieren de zakken het straatbeeld en trekken ze ongedierte aan.

Herhaalde oproep

Daarom herhalen we de oproep: plaats uw PMD-afval voor uw deur tijdens de inzameldag. Of breng het weg naar de milieustraat in Haps.

Hoe het werkt

PMD-afval wordt eens in de twee weken opgehaald, gewoon bij u thuis. Ga dus niet lopen of rijden met de zakken, maar zet ze eenvoudigweg voor uw deur. Dan bent u er niemand mee tot last. Wilt u toch eerder van de PMD-zakken af, neem dan de moeite om ze naar de milieustraat in Haps te brengen. Dit is gratis.

Milieustraat, Bijersbos 1 Haps is open op

  • maandag en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur
  • vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur
  • zaterdag van 09.00 tot 15.00 uur

Informatie over de inzameling van afval

Bekijk de website www.afvalaanbieden.nl
Download de AfvalApp www.deafvalapp.nl
Stuur een e-mail info@afvalaanbieden.nl
Volg Twitter www.twitter.com/BCA_LvCB
Bel de Afvalinfolijn 0485-338352

Logo Afvalinzameling Land van Cuijk en Boekel