Nederlandse collega’s op bezoek bij Gemeinde Weeze

Publicatiedatum: Vrijdag 2 augustus 2019

Hoe werken gemeenteambtenaren over de grens? Welke verschillen zijn er tussen de Nederlandse en de Duitse gemeentelijke organisaties? Hoe worden over de grens de interne processen georganiseerd?

Kijkje in de keuken

Twee medewerkers  van  het Sociaal Domein van de gemeente Cuijk hebben het antwoord op deze vragen ontdekt, door een middag een kijkje in de keuken te nemen bij Gemeinde Weeze. Deze uitwisseling werd hen aangeboden vanuit het INTERREG-project Dynamic Borders.

Tijdens de middag kregen de gasten een rondleiding door het gemeentehuis om de verschillende  afdelingen  van  de  Duitse gemeentelijke organisatie te leren  kennen. Daarbij stelden ze vele overeenkomsten, maar ook verschillen vast.  Aansluitend  hebben ze meer informatie over de ontwikkelingen van de dorpskern   van   Weeze   ontvangen  en  een  rondleiding  gehad  langs  de verschillende highlights  zoals  het  dierenpark,  Schloss Hertefeld en de Nierswanderweg. Kortom: een succesvolle en leerzame uitwisseling.

INTERREG-project Dynamic Borders

In het INTERREG-project Dynamic Borders werken de gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze grensoverschrijdend samen. Gezamenlijk worden de thema’s arbeidsmarkt, toerisme en agrofood opgepakt. Dynamic Borders wordt in het kader van INTERREG Deutschland-Nederland uitgevoerd en wordt mede gefinancierd door de provincies Limburg, Noord-Brabant en het MWIDE NRW.