Nieuwe veegmachine in gebruik genomen

Publicatiedatum: Woensdag 25 september 2019

Op vrijdag 20 september 2019 is op de werf van de gemeente Cuijk een nieuwe veegwagen geleverd. Wethouder Stoffels nam de aangeschafte machine officieel in ontvangst.

Veegwagen

De Werkorganisatie CGM heeft twee veegwagens. Een veegwagen wordt ingezet op het grondgebied van de gemeenten Grave en Mill en Sint Hubert, de andere is bedoeld voor het grondgebied van de gemeente Cuijk. De veegwagen die in de gemeente Cuijk wordt  gebruikt is inmiddels tien jaar oud en heeft er meer dan 12.000 veeguren op zitten. Dat is voor dit soort machines erg veel. Tijd voor een nieuw exemplaar.

RAVO

De veegmachine die nu is aangeschaft betreft een RAVO 540 STH Euro 6. ‘RAVO’ staat voor Van Raaij Voertuigen. Oprichter van het bedrijf is de heer Van Raaij, geboren in Beers. Het bedrijf zit overigens in Alkmaar en is een wereldwijde speler; iedere 4,5 uur rolt er een veegmachine van de band af. De aangeschafte machine kost afgerond 180.000 euro en heeft een afschrijvingstermijn van acht jaar.

Veegmachine

De nieuwe veegmachine zal – net als de oude – ingezet worden voor het reguliere vegen van straten, goten en pleinen. Ook wordt hij gebruikt voor het vegen van de openbare ruimte na een evenement of de weekmarkt. Aan de veegmachine zit ook een (derde) borstel waarmee onkruid weg kan worden geborsteld in bijvoorbeeld goten. Aan de machine zijn een vaste chauffeur en twee reserve chauffeurs verbonden. Zo is de continuïteit van de inzet gewaarborgd.

Wethouder Stoffels toonde zich verheugd met de aanschaf: “Uit de aanbesteding bleek deze machine de beste, zowel wat betreft de prijs, de kwaliteit als de functionaliteit. De machine voldoet ook aan de nieuwste milieuvereisten. We hebben hiermee gewoon een goede machine in handen”.