Nomineer kandidaten voor Sportprijs en Cultuurprijs Cuijk

Publicatiedatum: Vrijdag 17 mei 2019

                                           

Wie blinken uit in wat ze doen en verdienen het daarom om de Sportprijs of de Cultuurprijs van de gemeente Cuijk te winnen? De inwoners van de gemeente Cuijk kunnen tot en met 15 juni 2019 hun kandidaten voor de beide prijzen aandragen via www.cuijkdoet.nl/uitblinkers. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de eerste Avond van de Uitblinkers op zaterdag 2 november in Schouwburg Cuijk.

Talent

Cuijk bulkt van het talent. In Cuijk wonen veel sporters die tot de top van Nederland en soms zelfs van de wereld behoren. Cuijk heeft tal van cultuurbeoefenaren voortgebracht die, nu nog steeds, buiten de grenzen van hun eigen gemeente bekend zijn én zeer gewaardeerd worden om wat zij kunnen. Denk in dat verband aan onder meer theatermakers, schrijvers, beeldende kunstenaars en muzikanten.

Avond van de Uitblinkers

Op zaterdag 2 november 2019 worden tijdens de Avond van de Uitblinkers drie tot maximaal vijf sporters en cultuurbeoefenaren extra in het zonnetje gezet. Een van hen wint de Sportprijs, een ander gaat met de Cultuurprijs naar huis. Wie dat zijn, wordt straks mede bepaald door de inwoners van Cuijk. Zij kunnen nu ook al invloed uitoefenen op de nominaties voor de beide prijzen. Tot en met 15 juni 2019 kunnen kandidaten voor de Sportprijs en de Cultuurprijs worden aangedragen via www.cuijkdoet.nl/uitblinkers. Een jury maakt vervolgens een selectie van kandidaten.

Prijzen

In het verleden reikte het gemeentebestuur van Cuijk jaarlijks een Sportprijs en een Cultuurprijs uit. De uitreiking van de twee prijzen is nu in een nieuw jasje gestoken. Zo gaat het niet langer om prestaties die in een bepaald jaar zijn geleverd, maar is “aantoonbaar onderscheidende prestaties” het criterium geworden. Verder is de uitreiking van de Sportprijs en de Cultuurprijs onderdeel geworden van een breder programma: de Avond van de Uitblinkers.

Avond van de Uitblinkers

De Avond van de Uitblinkers biedt een uitdagend en inspirerend programma. Met sprekers die vertellen over hun carrière en wat ze hebben moeten doen om een uitblinker te worden. Met aantrekkelijke workshops waar de bezoekers hun eigen talenten kunnen ontdekken. En met boeiende demonstraties van Cuijkenaren die al opvallende prestaties hebben geleverd. Al deze activiteiten gaan er, zo hopen de initiatiefnemers (gemeente Cuijk, Cuijk Doet, Schouwburg Cuijk en Biblioplus), aan bijdragen dat de bezoekers van de Avond van de Uitblinkers in beweging te komen en zelf ook, ieder op hun eigen niveau, een uitblinker worden. In de komende maanden wordt het programma van de Avond van de Uitblinkers verder vormgegeven. Volg de berichtgeving daarover in de lokale media en op www.cuijkdoet.nl