Presentaties wijkbijeenkomsten De Valuwe

Publicatiedatum: Vrijdag 20 september 2019

In MFA De Valuwe zijn recent twee bijeenkomsten voor wijkbewoners gehouden. Eén bijeenkomst ging over de herontwikkeling van het gebied “Mgr. Zwijssenstraat” (voormalige Gabrielschool/kringloopwinkel/huidige gymzaal, begrensd door de Mgr. Zwijssenstraat, de Prof. v.d. Brinkstraat, de Karel Doormanstraat en de spoorlijn). De andere bijeenkomst betrof de herontwikkeling van het gebied “Robijnlaan” (het voormalige Merletcollege, begrensd door de Robijnlaan, de Toermalijnlaan, de Wolweversgaarde en de spoorlijn).

Schetsen op hoofdlijnen

Tijdens zo’n bijeenkomst kregen de aanwezigen schetsen op hoofdlijnen te zien van de verschillende varianten in woningbouw die de gemeente voor die locatie als mogelijkheid ziet. Na de presentatie gingen de aanwezigen in groepjes met elkaar in discussie over de verschillende varianten. Daarbij kwamen onderwerpen als “verkeer en parkeren”, “groen”, “duurzaamheid”, “inpassing in de buurt” en “uitstraling en architectuur” aan de orde. Beide presentaties kunt u hieronder downloaden als PDF.

De gemeente gaat nu met de opmerkingen van de aanwezigen aan de slag. Uiteindelijk zal de gemeenteraad een besluit nemen over hoe de locaties opnieuw worden ontwikkeld.

Presentaties