Sjors Sportief en Sjors Creatief weer van start in Cuijk

Publicatiedatum: Dinsdag 13 augustus 2019

Alle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Cuijk ontvangen volgende week weer het Sjors Sportief/Creatief boekje. In dit boekje staan sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten. Een leuke manier voor kinderen om zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur in onze gemeente! Vorig schooljaar schreven zich maar liefst 1100 kinderen in, wat een succes! Sjors is enorm populair onder de basisschooljeugd.

Uitproberen

Op deze manier hoeven leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging, maar maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een activiteit. Sport- en cultuurdeelname kan nooit groot genoeg zijn. Basisschoolleerlingen uit groep 1 tot en met 8 schrijven zich vanaf 28 augustus 2019 in voor activiteiten via www.sjorssportief.nl.

Voldoende keus voor sportievelingen en crea-bea

Kinderen uit de gemeente Cuijk kunnen kennismaken met meer dan 80 activiteiten zoals atletiek, badminton, dansen, lasergamen, paardrijden, turnen, scouting en tennis. Ook aan de creatievelingen is gedacht, denk hierbij aan muziek maken, tekenen en schilderen, taartjes maken en knutselen. Kortom keus genoeg! Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Inschrijven kan het hele schooljaar door.

Gemeentelijk sport- en cultuurbeleid

Kinderen verbinden aan sport en cultuur is een van de speerpunten van het gemeentelijk sport- en cultuurbeleid. Sjors Sportief & Sjors Creatief zijn instrumenten die de gemeente Cuijk hiervoor inzet. Deze formule heeft zich inmiddels in meer dan 100 gemeenten bewezen. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur en stimuleert kinderen om structureel aan de activiteiten deel te nemen.

Meer informatie

Neem voor meer informatie alvast een kijkje op de website www.sjorssportief.nl. Of stuur een e-mail naar info@sjorssportief.nl.