Standplaats bevolkingsonderzoek borstkanker in Cuijk tijdelijk gewijzigd

Publicatiedatum: Donderdag 1 augustus 2019

In verband met de Cuijkse kermis op het parkeerterrein aan de Markt, is de standplaats van het onderzoekscentrum voor het bevolkingsonderzoek borstkanker in Cuijk tijdelijk gewijzigd. De nieuwe standplaats is: Op het parkeerterrein nabij eetwinkel Boothuys aan de Lavendel 535, 5432 CZ in Cuijk.

Voor wie

Eenmaal per twee jaar nodigt Bevolkingsonderzoek Zuid vrouwen tussen de 50 en 75 jaar uit voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Volgens de landelijke richtlijnen zijn dat in 2019 de vrouwen geboren in de jaren 1944 tot en met 1969. Vrouwen uit Cuijk met de postcodes 5431 tot en met 5435, 5437, 5439 en 5443 worden voor deze ronde van het bevolkingsonderzoek uitgenodigd.

Waar staat het onderzoekscentrum

Het borstonderzoek vindt plaats in een verplaatsbaar onderzoekscentrum. Dit onderzoekscentrum staat vanaf 19 augustus 2019 op het parkeerterrein nabij eetwinkel Boothuys aan de Lavendel 535, 5432 CZ in Cuijk.

LET OP: dit is een NIEUWE TIJDELJKE STANDPLAATS.

Waarom deelnemen

Ieder jaar wordt in Nederland bij ongeveer één op de acht vrouwen borstkanker vastgesteld. Daarmee is borstkanker de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. De kans op genezing wordt met name bepaald door het stadium van de ziekte op het moment van ontdekking. Door dit onderzoek kan borstkanker in een vroeg stadium ontdekt worden. Vroege ontdekking verhoogt de kans op genezing aanzienlijk en er is vaker een borstsparende operatie mogelijk.

Hoe gaat het onderzoek

Het borstonderzoek bestaat uit het maken van digitale röntgenfoto’s van de borsten. Speciaal opgeleide radiodiagnostisch laboranten voeren het onderzoek uit. Bevolkingsonderzoek Zuid werkt met moderne apparatuur. Daarom is de bestralingsbelasting minimaal. Binnen tien werkdagen volgt een schriftelijke uitslag van het onderzoek. Het onderzoek is gratis.

Resultaten vorige ronde

Tot nu toe was het bevolkingsonderzoek in Cuijk succesvol. Tijdens de vorige ronde was de opkomst in Cuijk 82,90%. Dit betekent dat er 3.393 vrouwen uit de doelgroep hebben deelgenomen aan het onderzoek. Hiervan zijn 59 vrouwen doorverwezen voor nader onderzoek.

Meer informatie

Voor vragen over het bevolkingsonderzoek borstkanker kunt u onze informatielijn bellen. De informatielijn is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur via telefoonnummer 088-0001340. Voor meer informatie kunt u kijken op www.bevolkingsonderzoeknederland.nl.