Start herinrichting Maasstraat en vervanging waterleiding

Publicatiedatum: Donderdag 25 juli 2019

Op maandag 16 september 2019 starten de werkzaamheden voor de herinrichting van de Maasstraat. Voorafgaand aan deze herinrichting gaat Brabant Water de waterleiding vervangen. De werkzaamheden voor de vervanging van de waterleiding starten op maandag 12 augustus 2019.

Maasstraat

Bij de herinrichting van de Maasstraat wordt de bestaande verharding verwijderd en vervangen door nieuwe verharding. Rondom de lindeboom en het Heilig-Hartbeeld komt een plein van natuursteen. De overige verharding is gelijk aan de verharding in de Grotestraat. Ook komen er nieuwe lichtmasten en fietsparkeerplaatsen. De bestaande bomen blijven gehandhaafd. De herinrichtingswerkzaamheden starten 16 september 2019 en duren naar verwachting negen a tien weken.

Brabant Water

Voorafgaand aan de herinrichting van de Maasstraat start Brabant Water op maandag 12 augustus 2019 met het vervangen van de (hoofd)waterleiding. Hiervoor zal een smalle sleuf worden gegraven waarin de nieuwe leiding wordt gelegd. Zodra de nieuwe waterleiding is aangelegd wordt de oude leiding verwijderd. Daarna wordt de verharding tijdelijk weer hersteld. Deze werkzaamheden verwachten we uiterlijk 30 augustus 2019 afgerond te hebben.

Brabant Water informeert aanwonenden en ondernemers nog over de precieze planning van de werkzaamheden. Daarbij wordt ook ingegaan op de momenten waarop de watervoorziening voor uw woning of bedrijf tijdelijk wordt onderbroken.

Afsluiting/omleiding

In verband met de vervanging van de waterleiding en de herinrichting is de Maasstraat vanaf maandag 12 augustus 2019 afgesloten voor alle verkeer. Zo kunnen de medewerkers van Brabant Water veilig werken. Tijdens de werkzaamheden is ook de Muur van Toebes afgesloten. Gelijktijdig met deze afsluiting wordt een omleidingsroute ingesteld. Het doorgaand verkeer op de Grotestraat, vanuit de Markt, wordt via het Maasveld naar de Maaskade geleid. Vanaf de Maaskade is een omleiding via het Maasveld richting Grotestraat ingesteld. Verkeer op de Grotestraat, vanuit de Deken van den Ackerhof, kan via de Kerkstraat het centrum weer verlaten.

De afsluiting/omleiding blijft ook tijdens de herinrichtingswerkzaamheden in de Maasstraat van kracht. Na afronding van deze werkzaamheden blijft de Maasstraat éénrichtingsverkeer.

Bewonersavond

Donderdag 22 augustus 2019 wordt door de Wijkraad Centrum Cuijk samen met de gemeente Cuijk nog een bewonersavond georganiseerd waarin u de definitieve plannen kunt bekijken. Deze avond vindt plaats in de Schouwburg, aanvang 19.30 uur. Geïnteresseerden zijn van harte welkom.