Vrijwilligerspenning voor René Hendriks

Publicatiedatum: Dinsdag 12 november 2019

Zaterdag 9 november 2019  is tijdens het Prinsenbal L.A.A. (René) Hendriks (56) uit Vianen onderscheiden met de Vrijwilligerspenning van de gemeente Cuijk. De onderscheiding werd uitgereikt door wethouder Joost Hendriks ter gelegenheid van zijn afscheid als bestuurslid van carnavalsvereniging De Heimussen.

De heer Hendriks is vanaf 2001 bestuurslid van carnavalsvereniging De Heimussen. Hij was mede-organisator van tweemaal het jubileumfeest van deze vereniging en hij heeft tot en met 2018 de thema-avonden opgezet. Eveneens was hij initiatiefnemer en drijvende kracht binnen hofkapel Vur de Joeks, die dit jaar is gestopt.

De heer Hendriks heeft veel goeds gedaan en veel betekend veel voor de gemeenschap Vianen. Hij stak veel tijd in het vrijwilligerswerk. Dat verdient waardering en die waardering krijgt hij, want het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om aan hem de vrijwilligerspenning van de gemeente Cuijk toe te kennen.

De Vrijwilligerspenning gemeente Cuijk wordt toegekend en uitgereikt bij het afscheid van personen die zich op een bijzondere wijze vrijwillig voor een periode van in principe 16 jaar of langer hebben ingezet bij een vereniging of instelling in de gemeente Cuijk.