Weg met de energierekening, ga energieneutraal wonen! Informatieavond BiblioPlus en gemeente Cuijk

Publicatiedatum: Dinsdag 5 november 2019

BiblioPlus en de gemeente Cuijk organiseren samen twee keer per jaar een informatieavond in het kader van duurzaamheid. Op maandag 18 november 2019 vanaf 20.00 uur staat de avond in het teken van energieneutraal wonen. De gemeente, de organisatie ThuisBaas én ervaringsdeskundigen delen tips & tricks over dit onderwerp. De toegang is gratis, aanmelden is wel verplicht.

Een huis zonder energierekening

Dat klinkt aantrekkelijk, maar hoe doet u dat? In een energieneutraal huis wekt u zelf alle energie die u nodig heeft voor verwarming, warm water, apparaten, verlichting en ventilatie duurzaam op. Wigger Verschoor van de organisatie ThuisBaas gaat dieper in op de stappen die u kunt zetten om uw woning energieneutraal te maken. Zij hebben al diverse bewoners daarin ontzorgd.

De gemeente Cuijk vertelt vervolgens over de mogelijkheden die er in Cuijk zijn om ondersteuning te krijgen bij energiebesparing en opwekking van zonne-energie, zoals het Cuijks Energiehuis dat in november 2019 van start gaat.

Tot slot doen ervaringsdeskundigen de heer en mevrouw Mannem uit de doeken wat er allemaal bij komt kijken. Op het moment maken zij hun woning in Cuijk uit 1968 energieneutraal. Het wordt volledig geïsoleerd en voorzien van onder andere warmtepomp en zonnepanelen. Bent u benieuwd naar hun aanpak?

Aanmelden

De avonden zijn gratis toegankelijk, maar er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar. Meld u daarom wel even aan via www.biblioplus.nl.