Wie bedenkt een naam voor de fietsbrug Cuijk – Mook

Publicatiedatum: Dinsdag 11 februari 2020

Oproep! Wie bedenkt een naam?

De gemeenten Mook en Middelaar en Cuijk roepen iedereen op een leuke, originele, aansprekende naam voor de fietsbrug Cuijk - Mook te verzinnen. Bent u degene die de naam bedenkt? Dan valt u eeuwige roem ten deel. Bovendien bent u uitgenodigd om bij de opening aanwezig te zijn en ontvangt u een leuke verrassing. Weet u een mooie naam? Stuur uw idee in via naamfietsbrug@cgm.nl. Vergeet niet uw naam in te vullen en hoe we u kunnen bereiken!

Fietsbrug

Om gemakkelijk en snel van Cuijk naar Nijmegen te kunnen fietsen, wordt een snelle fietsroute aangelegd. Daarbij hoort ook een brug over de Maas die de Brabantse (Cuijk) en Limburgse (Mook) Maasoever verbindt. De snelfietsroute is inmiddels omgedoopt tot MaasWaalpad maar de fietsbrug zèlf heeft nog geen naam.

Naam

Zo’n mooie, maar vooral ook nuttige brug, verdient een naam, zo vinden de gemeenten Cuijk en Mook en Middelaar. Beide gemeenten roepen iedereen op om een mooie, leuke, originele naam voor de brug te bedenken. Die naam zou kunnen verwijzen naar de locatie (het landschap of de rivier) of naar de geschiedenis van de regio. Ook zou de naam betrekking kunnen hebben op het thema ‘verbinden’, ‘fietsen’ of ‘Brabant-Limburg’. Maar dat hoeft allemaal niet. U mag het helemaal zelf verzinnen. Er zijn geen beperkingen voor wat betreft het indienen van een mooie naam. Meer ideeën? U mag ook meerdere namen indienen.

Hoe gaat het in zijn werk

Voor het indienen van namen is tot 10 maart 2020 een speciaal e-mailadres opengesteld: naamfietsbrug@cgm.nl. Vergeet vooral uw contactgegevens niet te vermelden zoals een telefoonnummer waar we u overdag kunnen bereiken.

Jury

Na sluiting van de inzendtermijn buigt een speciale jury zich over de ingediende namen. Deze jury bestaat uit drie personen: de heer A. Veenstra, zelfstandig landschapsarchitect, de heer G. Stoffels, wethouder gemeente Cuijk en de heer G. Wienhoven, wethouder gemeente Mook en Middelaar. De door de jury uitgekozen naam wordt bekrachtigd door een besluit van de colleges van beide gemeenten. Bij de officiële opening van de route en brug, september 2020, wordt de winnende naam onthuld.

Vragen

Heeft u vragen over dit onderwerp? Die kunt u stellen via het e-mailadres naamfietsbrug@cgm.nl.