Zakken zorgen voor frustratie in Cuijk

Publicatiedatum: Vrijdag 12 juni 2020

Op de hoek van de Beerseweg en de Bontsestraat in Cuijk kijken buurtbewoners iedere twee weken met ergernis uit naar de maandag. Die dag is hun straat namelijk aan de beurt voor de ophaalroute van de zakken met PMD (plastic verpakkingsafval, metalen verpakkingen (blik) en drankkartons). De laatste maanden is dit het beeld dat ze die maandagochtenden aantreffen: een grote stapel zakken op de stoep van de straathoek.

Grote berg zakken met plastic afval op de hoek van een straat

Ergernis

De buurt ergert zich enorm. Dat blijkt wel uit de vele verontwaardigde reacties op Facebook. “Niet normaal” wordt er veelvuldig geschreven. “Wat een zakken” roept een betrokkene. De zakken zorgen ook voor problemen. Het afval ontsiert niet alleen het straatbeeld; het trekt ook ongedierte aan. Ook ontstaat door het dumpen een gevaarlijke verkeerssituatie. Voetgangers (volwassen en kinderen) kunnen geen gebruik meer maken van het voetpad en moeten noodgedwongen de weg op.

Thuis voor de deur

De inzamelaar neemt met het oog op de risico’s de afvalzakken mee, maar doet een beroep op eenieder die bijdraagt aan het probleem: plaats uw PMD-afval alstublieft eenmaal per twee weken tijdens de inzameldag thuis voor de deur, of breng het weg naar de milieustraat Haps, zoals het hoort.

Hoe het hoort

U weet misschien niet dat het niet juist is om het afval op deze manier aan te bieden. Wij leggen daarom graag uit hoe u uw afval wel kunt aanbieden zodat niemand er last van heeft.

PMD-afval wordt eens in de twee weken opgehaald, gewoon bij u thuis. Ga dus niet lopen of rijden met de zakken, maar zet ze eenvoudigweg voor uw deur. Dan bent u er niemand mee tot last. Wilt u toch eerder van de PMD-zakken af, neem dan de moeite om ze naar de milieustraat in Haps te brengen. Dit is gratis.

  • Milieustraat Haps aan het Bijersbos 1 in Haps Open op: maandag en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur zaterdag van 09.00 tot 15.00 uur.

Verder kunt u op de afvalkalender, in de Afvalapp en op onze website heel makkelijk zien wanneer bij u in de straat de PMD-zakken worden opgehaald.

Informatie over de inzameling van afval

Bekijk de website www.afvalaanbieden.nl
Download de AfvalApp www.deafvalapp.nl
Stuur een e-mail info@afvalaanbieden.nl
Volg Twitter www.twitter.com/BCA_LvCB
Bel de Afvalinfolijn 0485-338352

Logo Afvalinzameling Land van Cuijk en Boekel