Zaterdag 17 augustus 2019 Repaircafe

Publicatiedatum: Vrijdag 9 augustus 2019

Kom je ook op zaterdag 17 augustus 2019? Op de derde zaterdag van de maand wordt van 09.00 tot 12.00 uur het Repair Café geopend in het Doehuis Cuijk.

Samen repareren

Het Repair Café is een gratis toegankelijke bijeenkomst die draait om (samen) repareren. Op locatie is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Ook zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en –vaardigheden op allerlei terreinen.

U kunt bij het Repair Café terecht met artikelen op het gebied van: kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed, computers etc.

Waarom een Repair Café

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem en mensen die deze praktische kennis nog wel bezitten worden nauwelijks benut.

Het Repair Café brengt daar verandering in! Waardevolle praktische kennis wordt overgedragen. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid. De hoeveelheid grondstoffen en energie die nodig is om nieuwe producten te maken, wordt daardoor beperkt. Evenals de CO2-uitstoot. Goed voor het milieu dus!

Nieuwe vrijwilligers

Ben je enthousiast over de werkzaamheden van het Repair Café, ben je betrokken of vind je duurzaamheid belangrijk dan zoeken wij jou. Help ons Repair Café een keer in de maand! Meld je aan door een mail te sturen naar info@repaircafecuijk.nl of bel: 06-21879211

Kijk ook eens op onze Facebookpagina: Repair Café Cuijk