Zelf opzoeken wanneer onkruid verwijderd wordt

Publicatiedatum: Vrijdag 17 juli 2020

Veerwagen waarmee onkruid verwijderd wordt

Onkruid dat groeit op trottoirs, wegen of fietspaden wordt in opdracht van de gemeente zo veel mogelijk verwijderd. Heden ten dage gebeurt dat op milieuvriendelijke wijze, namelijk met borstelwagens. In de gemeente Cuijk zorgt de firma Van Engelen Groen uit Uden voor schone, openbare bestrating. Drie keer per jaar komt de borstelwagen door uw wijk of straat.

Objecten op de straat

Op zo’n moment is het fijn als er zo min mogelijk objecten op straat staan, bijvoorbeeld auto’s of fietsen. Dat is niet alleen in uw eigen belang want hoe beter er geborsteld wordt, hoe schoner uw leefomgeving is. Het is ook in het belang van de firma Van Engelen Groen en de gemeente Cuijk. Want hoe minder objecten op straat, hoe efficiënter er gewerkt kan worden.

Wanneer wordt er geborsteld

U kunt nu zelf zien wanneer er in uw omgeving onkruid geborsteld wordt. De firma Van Engelen Groen heeft daarvoor een website ontwikkeld; www.mijnschonestraat.nl. Op deze website vindt u de actuele ‘borstelplanning’. Op een kaart kunt u zoeken of doorklikken naar uw eigen wijk en straat. U kunt dan precies zien wanneer er geborsteld wordt. De website wordt dagelijks bijgehouden.

Zet uw auto of fiets even weg

Zet op de ‘borsteldagen’ in uw wijk uw auto op uw eigen oprit of, als dat niet kan, elders waar niet geborsteld wordt. Verwijder ook eventuele andere objecten zoals bijvoorbeeld een fiets. Hoe minder obstakels, hoe beter de verharding vrij kan worden gemaakt van onkruid. Dank voor uw medewerking!