Kunt u deze nieuwsbrief niet lezen ga dan naar online versie

Nieuwsbrief Leefbaarheid in de dorpen

Maart 2021

Deze nieuwsbrief is bedoeld voor iedereen die zich actief inzet voor eigen dorp of wijk. De verhalen die hierin staan zijn bedoeld om te inspireren, ideeën op te doen, te leren van elkaar en om onderlinge contacten te leggen.

Wil je je eigen verhaal delen met anderen, heb je vragen, tips, ideeën, stuur dan een mail naar: Guido.Roelofs@cgm.nl

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld door Programmateam Leefbaarheid in de dorpen waarin gemeenten samenwerken met onder andere de Vereniging Kleine Kernen Noord-Brabant en de provincie Noord-Brabant.

Logo regiodeal

Programma ‘Leefbaarheid in de dorpen’

02-03-2021 - Het programma ‘Leefbaarheid in de dorpen’ is onderdeel van de Regio Deal Noordoost Brabant. De Regio Deal is een samenwerkingsverband van regiogemeenten, Rijk, provincie en bedrijfsleven. Met het programma ‘Leefbaarheid in de Dorpen’ gaan we samen aan de slag voor een goed leven in de regio Noordoost-Brabant.

Lees verder
Atlas

Inspiratiesessie Leefbaarheidsmonitor en wijkatlas, 18 maart 2021

02-03-2021 - In het Programma Leefbaarheid in de dorpen zetten wij ons samen – inwoners, gemeenten en maatschappelijke partners – in voor de leefbaarheid in Noordoost Brabant. De gemeente Meierijstad heeft een leefbaarheidsmonitor laten ontwikkelen.

Lees verder
Carola Schouten

Minister Carola Schouten in gesprek met burgerinitiatief Langenboom

02-03-2021 - Carola Schouten is geïnteresseerd in burgerinitiatieven en de kracht die daarvan uit gaat. Het Dorpsplan Langenboom is verkozen uit een lijst van projecten omdat het zo’n mooi, belangrijk en door burgers gedragen initiatief is. Ivonne van der Horst (voorzitter Stichting Eigen Kweek) vertelt over haar gesprek met Carola Schouten.

Lees verder
Logo klimaatplein

Klimaatplein Heusden: Eigenaarschap bij bewoners

02-03-2021 - Klimaatplein Heusden is een platform dat in december 2018 is gevormd door enthousiaste en bevlogen inwoners en lokale ondernemers uit de verschillende kernen van de gemeente Heusden. Vincent Snels is één van de initiatiefnemers van Klimaatplein Heusden. Hij deelt in zijn artikel de ambities en inzet van Klimaatplein Heusden.

Lees verder
documenten

Basisdocumenten Leefbaarheid in de dorpen

02-03-2021 - Hier vindt u alle basisdocumenten met informatie over Leefbaarheid in de dorpen.

Lees verder
© Cuijk