Kunt u deze nieuwsbrief niet lezen ga dan naar online versie

Nieuwsbrief Leefbaarheid in de dorpen

Juni 2021

Deze nieuwsbrief is bedoeld voor iedereen die zich actief inzet voor eigen dorp of wijk. De verhalen die hierin staan zijn bedoeld om te inspireren, ideeën op te doen, te leren van elkaar en om onderlinge contacten te leggen.

Wil je je eigen verhaal delen met anderen, heb je vragen, tips, ideeën, stuur dan een mail naar: Guido.Roelofs@cgm.nl

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld door Programmateam Leefbaarheid in de dorpen waarin gemeenten samenwerken met onder andere de Vereniging Kleine Kernen Noord-Brabant en de provincie Noord-Brabant.

Regiodeal

Inspiratiesessie Leefbaarheidsmonitor en wijkatlas

31-05-2021 - Kennis delen is een essentieel onderdeel van Leefbaarheid in de dorpen. Daarom organiseren wij inspiratie- en kennissessies over diverse thema’s en initiatieven uit het Programma Leefbaarheid in de dorpen.

Lees verder
Samen bouwen

Kernendemocratie: dicht bij inwoners blijven

31-05-2021 - Met 33 kernen wordt de nieuwe gemeente Land van Cuijk één van de grootste gemeenten van Noord-Brabant. De nieuwe gemeente wil dichtbij inwoners blijven staan door te werken aan een Kernendemocratie. Kernendemocratie is een belangrijk project in het Programma Leefbaarheid in de dorpen.

Lees verder
Logo Ut Turp

Gassel koopt 'Ut Turp'

31-05-2021 - Cor van Boekel en Jan Schraven van de Stichting Dorpsservicewinkel Gassel en Stichting Dorpsbelangen Gassel ontmoet ik in ‘Ut Turp’ in Gassel. ‘Ut Turp’, waar de Dorpsservicewinkel in gevestigd is, ligt aan het sfeervolle dorpsplein.

Lees verder
Logo sportland Stebensbeek

Sportland Stevensbeek, sportief hart voor de regio

31-05-2021 - Stevensbeek is een dorp in de gemeente Sint Anthonis met 700 inwoners. Het is een sportief dorp met een hechte en actieve gemeenschap. Gerard de Baaij heeft het proces Sportland Stevensbeek getrokken. De start was met een groep van ruim 30 mensen. Zij hebben professionaliteit aan de voorkant ingezet.

Lees verder
documenten

Basisdocumenten Leefbaarheid in de dorpen

31-05-2021 - Hier vindt u alle basisdocumenten met informatie over Leefbaarheid in de dorpen.

Lees verder
© Cuijk