Paspoort, identiteitskaart en rijbewijs

Paspoort

Een paspoort vraagt u persoonlijk aan bij de gemeente. Maak hiervoor een afspraak. U kunt uw paspoort vanaf vijf werkdagen na de aanvraag zonder afspraak persoonlijk ophalen.

Rijbewijs

Een rijbewijs vraagt u persoonlijk aan bij de publieksbalie in het gemeentehuis. Maak hiervoor een afspraak. U kunt uw rijbewijs na vijf werkdagen persoonlijk zonder afspraak ophalen.

Identiteitskaart

Een identiteitskaart vraagt u persoonlijk aan bij de gemeente. Maak hiervoor een afspraak. U kunt uw identiteitskaart vanaf vijf werkdagen na de aanvraag persoonlijk zonder afspraak persoonlijk ophalen.

Naturalisatie

Wilt u Nederlander worden? Dat kan op verschillende manieren. Bekijk welke mogelijkheid voor u geldt op de website van de Immigratie-en Naturalisatiedienst (IND).

Reizen met kinderen en grenscontroles

Wanneer minderjarige kinderen reizen met een vader of moeder met een andere achternaam, moet de douane vast kunnen stellen dat zij ouder en kind zijn. Reist het kind alleen of met andere mensen dan de ouders, dan moet duidelijk zijn dat de ouders hiervoor toestemming hebben gegeven.