Toerisme en recreatie

Hieronder vindt u meer informatie over de koopzondagen en evenementen in Cuijk. Ook vindt u hier toeristische informatie over het Land van Cuijk 

Koopzondagen en evenementen in Cuijk

Op de website www.cuijk.nu vind u koopzondagen en evenementen die door de winkeliersvereniging worden georganiseerd of waarbij de centrumondernemers betrokken zijn.

Toerisme en recreatie in het Land van Cuijk

Het Land van Cuijk is het ‘Land van Heerlijke Ontmoetingen’.  Je ziet én ervaart er vele eeuwen van vaderlandse geschiedenis. Je ziet in gebouwen en landschappen terug wat de invloed is geweest van de Romeinen, de ridderfamilies, de Spanjaarden, de Fransen en de Duitsers, maar ook hoe het Land van Cuijk is getekend door natuurgeweld.

Je ontdekt er uniek religieus erfgoed. In het Land van Cuijk bevinden zich een aantal van de oudste kloosters van Nederland, bijzondere kerkgebouwen, unieke begraafplaatsen en talrijke wegkapelletjes. Het gastvrije Land van Cuijk leent zich bovendien voor ontspannen ontmoetingen met gevarieerd en soms monumentaal landschap. Maasheggen, bos en heide, landgoederen, veenafgravingen, uitgestrekte weilanden en groene Maasoevers: het Land van Cuijk kent het meest gevarieerde landschap van Nederland. Het nodigt toeristen en recreanten uit om er te wandelen, te fietsen of op een andere manier te bekijken. Het Land van Cuijk is ook een waterrijk gebied. De Maas stroomt er langs en vormt de natuurlijke grens tussen Brabant, Limburg en Gelderland. Veel vaartoeristen leggen graag aan in de Maashavens. Ook elders in het Land van Cuijk zijn er volop mogelijkheden voor watersport.

Land van Cuijk

De gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis vormen samen het Land van Cuijk en werken samen om dat wat onze regio aantrekkelijk maakt onder de aandacht te brengen van onder meer toeristen en recreanten.

Snel het Land van Cuijk ontdekken? Volg de e-learning over het Land van Cuijk op elearning.connectbrabant.nl

Toeristische informatie

Voor toeristische informatie over het Land van Cuijk verwijzen wij u naar: www.landvancuijk.nl.    
Op deze website vindt u onder meer:

  • tips voor dagje uit
  • verblijfsmogelijkheden
  • arrangementen
  • evenementen
  • op pad met een groeter (gids)
  • adressen Toeristische Ontmoetingspunten (infopunten)

Op de website www.visitbrabant.nl staan de actuele wandel- en fietsnetwerken van het Land van Cuijk, waarmee u zelf uw route kunt uitzetten. De papieren versie van de wandel- en fietskaart is verkrijgbaar bij de Toeristische Ontmoetingspunten. Meldingen met betrekking tot het wandel- en fietsknooppuntennetwerk kunt u doorgeven via: www.visitbrabant.nl/routes/meldpunt.