Trouwambtenaren

U kunt zelf kiezen wie uw huwelijk voltrekt of uw partnerschap registreert. Bij een kosteloos huwelijk/partnerschap of een flitshuwelijk/-partnerschap heeft u die keuze niet. De gemeente Cuijk heeft Buitengewoon Ambtenaren van de Burgergerlijke Stand (BABS) in dienst. Hieronder stellen zij zich voor. Zodra u de datum van de heuglijke dag heeft vastgesteld kunt u uw keuze bekend maken en wordt meteen gekeken of de betreffende BABS op die dag beschikbaar is.

Yvonne Engelbertink

“Het bruidspaar het gevoel geven dat ze voor even het middelpunt zijn van de wereld”. Dat is voor mij als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand de uitdaging bij het voltrekken van een huwelijk. Want een huwelijk ga je niet zomaar aan. Het is een belangrijke stap in je leven. Je wil graag samen verder en hebt dan ook bewust voor elkaar gekozen.

Daarbij past een ceremonie die ook bij jullie, als aanstaand bruidspaar, past. Daarom probeer ik in de voorbereiding jullie zo goed mogelijk te leren kennen, zodat ik op de hoogte ben van jullie wensen en eisen met betrekking tot de huwelijkssluiting. Ook vind ik het belangrijk dat ik weet hoe jullie in het leven staan; waar jullie waarde aan hechten in het leven en wat jullie bindt aan elkaar. Al deze elementen hebben we nodig om er een persoonlijke, unieke en onvergetelijke plechtigheid van te maken.

Het is jullie dag en ik vind het een eer om daar een bijdrage aan te mogen leveren.

Met vriendelijke groet, Yvonne Engelbertink (1967). Gehuwd, vier kinderen. Woonplaats: Vianen

Louk Hombergen

Geboren in Amsterdam (1944), wonend in Cuijk (sinds 1967), gehuwd (sinds 1971) en vader van twee zonen. Werkzaam geweest in het voortgezet onderwijs (docent Nederlands) en het openbaar bestuur (lid van de gemeenteraad en later wethouder). In al die jaren diverse bestuurlijke en culturele activiteiten. Kortom en om het eens anders te zeggen: never a dull moment.

Trouwen met elkaar, elkaars partner worden, dat is een belangrijke stap in het leven van twee mensen. Een nieuw perspectief gebaseerd op wederzijdse liefde. Een dag om in een lijstje te plaatsen. Een dag vol warmte, blijdschap en feestelijke sfeer. Zo’n dag zal je nooit vergeten, die krijgt een bijzondere plaats in je leven.

Graag wil ik samen met jullie vorm geven aan die plechtigheid op een van de trouwlocaties in onze gemeente. En of het nu een huwelijk of een partnerschapsregistratie is, in overleg komen we tot de invulling van die plechtige gebeurtenis, waarin natuurlijk humorvolle, ontspannende en ongedwongen momenten niet mogen ontbreken. In het bijzijn van jullie dierbaren staan we bewust even stil bij wat jullie samen zo uniek maakt. Van jullie liefde en keuze voor elkaar is geen tweede voorbeeld te vinden, niet nu, niet vroeger en ook niet in de toekomst.

Het is mij dan ook een voorrecht om op die prachtige en misschien wel mooiste dag in jullie leven een rol te mogen spelen.

Jacqueline Rutten-van Ast

Beste aanstaande bruidsparen, graag stel ik me even voor.

Mijn naam is Jacqueline Rutten-van Ast, geboren 1962, getrouwd, moeder van twee dochters en al ruim dertig jaar woonachtig in Cuijk, waar ik met veel plezier woon. In mei 2006 ben ik benoemd tot Buitengewoon ambtenaar van de Burgerlijke stand in onze gemeente Cuijk. Nooit eerder had ik over een dergelijke functie nagedacht maar toen ik de advertentie zag staan sprak deze mij enorm aan.

De reden ligt natuurlijk erg voor de hand, de hele sfeer rondom een huwelijk is vrolijk en gezellig, maar een aandeel hebben in jullie “dag van je leven” zie ik als een eer en vind ik ontzettend leuk om te doen. Door mijn grote belangstelling voor mensen vind ik het heel boeiend om mee te mogen werken aan een plechtigheid die door ieder bruidspaar op een eigen “speciale” manier ingevuld kan worden. Maar ook het schrijven en voordragen van een passende speech is iets wat me bijzonder aantrekt.

Wanneer je gaat trouwen wil je graag dat het een bijzondere dag is waar je een leven lang met plezier op terug kunt kijken. Familie en vrienden kunnen met hun inbreng “jullie dag” tot een onvergetelijke maken, maar ook voor mij als trouwambtenaar zie ik duidelijk een rol weggelegd. Het is dan ook mijn bedoeling iets heel persoonlijks van de plechtigheid te maken bijvoorbeeld door het houden van een speech die jullie aanspreekt, met jullie verhaal.

Door middel van een persoonlijk gesprek bij het aanstaande bruidspaar thuis kunnen we er samen voor zorgen dat het officiële gedeelte van de huwelijksdag een heel eigen, feestelijke en ontspannen sfeer meekrijgt. Het moet natuurlijk een plechtigheid worden die bij jullie past. Ik zal daar graag mijn uiterste best voor doen.

Alda van Uden

Mijn naam is Alda van Uden en ik ben geboren en getogen in Cuijk.

Sinds mijn 25e jaar ben ik ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente Cuijk en in deze functie heb ik in december 2016 mijn 1.400e huwelijk/partnerschapsregistratie voltrokken. Hierdoor is het trouwen absoluut geen automatisme voor mij geworden.

Het is en blijft het leukste onderdeel van het “ambtenaar van de burgerlijke stand” zijn. Hierdoor blijf ik ook nu ik met pensioen ga dit leuke werk doen.

Ik heb huwelijken voltrokken in het Duits, Engels, Frans, zelfs een keer in het Kuuks, maar de meeste huwelijken waren natuurlijk in het Nederlands. Voor mij is het voltrekken van een huwelijk een eer omdat ik op de – tot dan toe – mooiste dag in het leven van het bruidspaar een grote rol mag spelen.

Belangrijk bij het maken van een toespraak is dat er wat persoonlijke informatie vergaard wordt. Hiervoor kom ik een avondje bij jullie op bezoek om op informele wijze een kijkje in jullie leven te nemen en in te haken op jullie wensen. 

Niet hoe het moet maar hoe het kan.

(Bijna) Alles mag want het is jullie dag.

Jules van der Veldt

Geboren in 1947, ik ben getrouwd, vader en grootvader.

Juist op het moment dat ik wist over veel vrije tijd te gaan beschikken -ik ben inmiddels met prepensioen- kon ik buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand worden in Cuijk. Ik doe dat ´werk´ ontzettend graag, omdat ik in alle bescheidenheid denk de mogelijkheid te hebben om de huwelijksvoltrekking tot een belangrijk onderdeel te maken op zo´n nog belangrijkere dag. Een gebeurtenis die voor elk bruidspaar iets anders inhoudt. Voor de een een formele zaak die netjes afgehandeld moet worden. Voor de ander een echte plechtigheid of zelfs een happening. In elk geval moet het helemaal passen bij de mensen zelf. Juist daarom vind ik het zo boeiend. Elke keer gaat het om andere mensen, met andere achtergronden, interesses, leeftijden en levensvisies.

Belangrijk daarbij is de persoonlijke voorbereiding, die ik het liefst bij het aanstaande paar thuis start. Dan kan ik er iets bijzonders van maken: helemaal op maat! Wat de gemeente Cuijk betreft kan er heel veel georganiseerd worden, dus zijn alle speciale wensen bespreekbaar. Talen vormen een van mijn hobby´s, zodat ik mijn toespraak zonder problemen ook kan houden in het Engels, Duits of Frans en met enige hulp ook in het Italiaans, Spaans, Papiamento of Portugees. En natuurlijk sta ik open voor huwelijkssluitingen van mensen van hetzelfde geslacht en voor partnerschapsregistraties.

Met uw hulp maken we er een fantastische gebeurtenis van, als onderdeel van een goede start voor een huwelijk dat u natuurlijk zelf vorm moet geven!

Eigen BABS

Als u het huwelijk of de partnerschapsregistratie door een eigen ambtenaar burgerlijke stand (babs) zal worden voltrokken, vul dan het formulier Verzoek eenmalige aanwijzing Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand (PDF) in, print het uit, voeg een kopie van het legitimatiebewijs van de trouwambtenaar toe, onderteken het formulier en mail het naar trouwen@cgm.nl. Of stuurt het naar Gemeente Cuijk, Afdeling Burgerzaken. Correspondentieadres: Postbus 7, 5360 AA Grave.

Ter informatie voor de eigen babs

de beëdiging zal plaats vinden op een dinsdag om 09.00 uur bij de rechtbank in ‘s-Hertogenbosch, voorkeursdata zijn niet aan te geven, de rechtbank zal met een datum komen die wij dan weer aan de eigen babs zullen laten weten.