Verhuizing doorgeven

Direct regelen

U kunt uw verhuizing vanaf vier weken vóór, tot vijf dagen na, de verhuisdatum doorgeven. Gezien de coronacrisis en de oproep om zoveel mogelijk thuis te blijven, vragen wij u de verhuizing digitaal door te geven. Klik bovenaan de pagina op "Direct regelen" en log in met uw DigiD. Mocht dit niet lukken, dan kunt u bellen naar 0485-396600 om een afspraak in te plannen.

Ouders die apart de verhuizing doorgeven, omdat zij niet zijn gehuwd of een partnerschap hebben, graag eventuele kinderen maar bij één verhuisaangifte toevoegen.

 • Verhuist u naar een andere gemeente? Meld dan uw verhuizing bij de nieuwe gemeente
 • Verhuist u vanuit het buitenland naar Cuijk? Bekijk dan de pagina Vestiging in Nederland
 • Verhuist u vanuit Cuijk naar het buitenland? Bekijk dan de pagina Verhuizen naar het buitenland
 • Als er sprake is van kamerbewoning moet u altijd een huurcontract kunnen overleggen

Toestemming hoofdbewoner

Als u verhuist naar een adres waar al iemand staat ingeschreven moet de hoofdbewoner van dat adres het formulier Toestemming hoofdbewoner (PDF) invullen, afdrukken en ondertekenen. Dit formulier moet u, samen met een kopie van een gelding identiteitsbewijs, toevoegen aan de verhuizing.

Registratie BRP

Op de door u aangegeven verhuisdatum wordt uw verhuizing verwerkt in de Basisregistratie Personen (BRP). U kunt, meestal vanaf vijf werkdagen na de verhuisdatum zelf controleren of de verhuizing verwerkt is via www.mijnoverheid.nl.

Wie krijgt mijn gegevens

Uw verhuizing wordt doorgegeven aan alle instanties die deze gegevens nodig hebben voor de uitvoering van hun wettelijke taak. Denk daarbij aan de Belastingdienst, de politie, de brandweer en ziekenhuizen. Op wiekrijgtmijngegevens.nl kunt u zien welke instanties dit zijn.

Wie kan de verhuizing doorgeven

 • Iedereen van zestien jaar of ouder geeft zelf de verhuizing door bij de gemeente
 • Ouders en hun meerderjarige kind(eren) mogen voor elkaar de verhuizing doorgeven als ze op hetzelfde adres wonen en naar hetzelfde nieuwe adres verhuizen
 • Wanneer alleen uw kinderen verhuizen en u verhuist zelf niet, dan kunt u het beste een afspraak maken bij de gemeente
 • Echtgenoten en geregistreerd partners die op hetzelfde adres wonen. Let op: een samenlevingscontract is géén geregistreerd partnerschap
 • Een voogd, een verzorger of een gemachtigde mag de verhuizing ook doorgeven

Kamerbewoning

Er is sprake van kamerbewoning als u een kamer huurt, bijvoorbeeld als student, op een adres waar meerdere mensen wonen. Hiervoor tekent u een huurcontract.

Als u bij iemand gaat inwonen zonder dat u daarvoor een huurcontract heeft getekend geldt dat dus niet als kamerbewoning. Dan gaat u inwonen bij bijvoorbeeld familie of vrienden.

Meenemen bij afspraak

 • Geldig legitimatiebewijs
 • Als u verhuisd naar een adres waar al iemand staat ingeschreven, Toestemming hoofdbewoner (PDF) én kopie geldig identiteitsbewijs van de hoofdbewoner.
 • Als er sprake is van kamerbewoning, het huurcontract

De gemeente kan u vragen om in verband met uw aangifte nog extra informatie te geven of documenten te overleggen die van belang zijn voor het bijhouden van uw gegevens in de Basisregistratie Personen.