Vrijwilligerspenning voor Antoinette Jansen

Publicatiedatum: Zaterdag 16 november 2019

Op zaterdagmiddag 16 november 2019 is bij haar afscheid als vrijwilligster bij de Vrijwillige Hulpdienst Cuijk, mevrouw A.E.M. (Antoinette) Jansen (89) uit Cuijk onderscheiden met de Vrijwilligerspenning van de gemeente Cuijk. De onderscheiding is uitgereikt door wethouder Joost Hendriks.

Mevrouw Jansen is ruim 30 jaar actief geweest als vrijwilligster. Ruim 30 jaar is zij telefoniste geweest voor de Vrijwillige Hulpdienst Cuijk. Zij regelde het vervoer naar ziekenhuis of huisarts en zorgde voor begeleiding voor mensen, vooral ouderen die geen beroep konden doen op familie of kennissen. Voor haar vele verdiensten op maatschappelijk gebied heeft mevrouw Jansen in 2010 een Koninklijke Onderscheiding ontvangen.  

Mevrouw Jansen heeft veel goeds gedaan en veel betekend veel voor de gemeenschap Cuijk. Zij stak veel tijd in het vrijwilligerswerk. Dat verdient waardering en die waardering krijgt zij, want het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om aan haar de vrijwilligerspenning van de gemeente Cuijk toe te kennen.

De Vrijwilligerspenning gemeente Cuijk wordt toegekend en uitgereikt bij het afscheid van personen die zich op een bijzondere wijze vrijwillig voor een periode van in principe 16 jaar of langer hebben ingezet bij een vereniging of instelling in de gemeente Cuijk.