Cliëntondersteuning

Heeft u zich aangemeld bij de gemeente met een ondersteuningsvraag en vindt er een gesprek plaats? U kunt iemand vragen u te helpen bij het voorbereiden van dit gesprek en om samen met u dit gesprek te voeren. Dit kan iemand uit uw naaste omgeving zijn, zoals uw partner, een familielid of vriend. Heeft u meer ondersteuning nodig dan een naaste kan bieden? Dan kunt u gratis gebruik maken van een onafhankelijke cliëntondersteuner.

Wat doet een cliëntondersteuner

Een cliëntondersteuner begeleidt u bij uw vraag aan de gemeente. Vooraf om uw vraag en situatie duidelijk te krijgen. Of om een persoonlijk plan te maken. En tijdens het gesprek om u te ondersteunen bij het stellen van uw vraag. De cliëntondersteuner geeft u toelichting en uitleg, denkt met u mee, helpt u bij het stellen van vragen, het bedenken van oplossingen en het maken van keuzes. Ook als u niet tevreden bent over het besluit van de gemeente, denkt de cliëntondersteuner met u mee.

Gecertificeerd

Deze cliëntondersteuning wordt verzorgd door gecertificeerde KBO leden, die jaarlijks bijgeschoold worden.

Waar vindt u cliëntondersteuning

U kunt de cliëntondersteuners in onze gemeente bereiken via het secretariaat van de Cluster KBO sector Individuele Belangenbehartiging. Telefonisch via 0485-574440 menukeuze 1 of via kboclustercuijk@gmail.com. Of neem persoonlijk contact op met onze cliëntondersteunercoördinatoren.

  • Huub Koot 0485-313315
  • Ulla Becker 0485-700500

Onafhankelijke cliëntondersteuning van MEE

U kunt ook gratis een onafhankelijke cliëntondersteuner van MEE De Meent Groep inschakelen. De professionele cliëntondersteuners van MEE zijn experts als het gaat over leven met een beperking of een chronische ziekte. Ze ondersteunen veel mensen met bijvoorbeeld een (licht) verstandelijke beperking, vorm van autisme of niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten. Ze kunnen zich goed inleven in uw situatie. Ze kennen de regels en wetten waar u mee te maken heeft. Ze gaan uit van wat u nodig heeft om zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk te zijn. Als het kan met hulp van uw familie, vrienden en andere betrokkenen.

Bel voor contact met een onafhankelijke cliëntondersteuner van MEE 088-4653555 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur). Of stuur een e-mail aan MEE@meedemeentgroep.nl. Lees meer over MEE op www.meedemeentgroep.nl.